Το γεγονός ότι μια τοιχογραφία ενάντιας στη βία κατά των γυναικών είναι δημιούργημά του επιβεβαίωσε με ανάρτησή του ο διάσημος βρετανός καλλιτέχνης Banksy, ο οποίος γενικά δίνει λίγα στοιχεία για τη δουλειά του.

Ads

Η νέα τοιχογραφία δείχνει μια νοικοκυρά της δεκαετίας του 1950, με πρησμένο μάτι και με ένα δόντι να της λείπε, να σπρώχνει έναν άνδρα μέσα σε έναν εγκαταλειμμένο καταψύκτη, χαμογελώντας

Το έργο, το οποίο ο Banksy τιτλοφόρησε στον ιστότοπό του ως «Η μάσκαρα της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου», εμφανίστηκε στην παραλιακή πόλη Μάργκεϊτ, στην ανατολική Αγγλία, τη νύχτα της Κυριακής. Το θέμα αλλά και η χρονική στιγμή μοιάζουν να υπογραμμίζουν τη βία κατά των γυναικών. Άλλωστε, ο ίδιος είναι γνωστό πως ενσωματώνει πολλές φορές κάποιο κοινωνικό σχόλιο στα έργα του.

Ο καλλιτέχνης Πιτ Μπράουν ζωγράφιζε τη σκηνή όταν ο πραγματικός καταψύκτης -που αποτελούσε αναπόσπαστο τμήμα του έργου- απομακρύνθηκε το πρωί της Τρίτης.

Ads

«Ένα φορτηγό του δημοτικού συμβουλίου εμφανίστηκε και απομάκρυνε τον καταψύκτη» είπε ο ίδιος και πρόσθεσε πως το όχημα έφερε φώτα έκτακτης ανάγκης και έναν μεταλλικό κλωβό όπως εκείνοι που χρησιμοποιούνται για την απομάκρυνση αντικειμένων από τους δρόμους.

 
 
 

 
 
 
 
 

 
 

 
 
 

 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Banksy (@banksy)