Το σκάνδαλο με τον Κέβιν Σπέισι, ο οποίος κατηγορήθηκε για σεξουαλική παρενόχληση, «ανάγκασε» αρχικά το Netflix να ρίξει τίτλους τέλους στη δημοφιλή σειρά πολιτικής ίντριγκας τον Ιούνιο, με την ολοκλήρωση των γυρισμάτων του 6ου κύκλου, που γυρίζονται αυτόν τον καιρό.

Ads

Όμως, μετά από τις καταγγελίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης από τον τηλεοπτικό Φρανκ Άντεργουντ και σε οκτώ εργαζόμενους της παραγωγής του House of Cards, το Netflix αποφάσισε να παγώσει τα γυρίσματα και ανακοίνωσε ότι σταματάει τη συνεργασία με τον Σπέισι από τώρα.

Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχουν δραστικές σεναριακές λύσεις, σύμφωνα με τις οποίες ο ρόλος του Φρανκ Άντεργουντ θα πάψει να υφίσταται στον νέο κύκλο. Η λύση βρέθηκε μετά και από προτροπή άλλων σταρ του Χόλιγουντ. Ειδικότερα, η βραβευμένη ηθοποιός, Τζέσικα Τσαστέιν, σε ανάρτησή της στο twitter πρότεινε στο Netflix να συνεχίσει τη σειρά με την Ρόμπιν Ράιτ, που υποδύεται τη σύζυγο του Άντεργουντ, στον βασικό πρωταγωνιστικό ρόλο. «Είμαστε έτοιμοι να δούμε τη Ρόμπιν βασική πρωταγωνίστρια» έγραψε χαρακτηριστικά.

Όπως φαίνεται, μία δολοφονία του αδίστακτου τηλεοπτικού Προέδρου είναι η λύση με την οποία θα προχωρήσει το σενάριο, απουσία του Κέβιν Σπέισι.

Το μόνο πρόβλημα φαίνεται να εντοπίζεται στα «ψιλά γράμματα» στο συμβόλαιο του Σπέισι, στο οποίο αναφέρεται ότι θα συμμετέχει σε όλα τα επεισόδια της σειράς, μέχρι να ρίξει τίτλους τέλους.

Ads

Στο τραπέζι, βέβαια, υπάρχουν πάντα προτάσεις για τα spin off της σειράς, που θα διαδραματίζονται στο ίδιο σύμπαν αλλά με δευτερεύοντες χαρακτήρες στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Το πιο πιθανό από αυτά είναι εκείνο που έχει για ήρωα τον Νταγκ Στάμπερ, τον «άνθρωπο για όλες τις δουλειές» του Άντεργουντ, που υποδύεται ο Μάικλ Κέλι.