Σάββατο 25 Φεβρουαρίου. Ώρα 18:00. Πλήθος ζόμπι θα βγει στο κέντρο της Αθήνας ξεκινώντας από το Σύνταγμα. Οι «νεκροζώντανοι» θα γιορτάσουν την επιστροφή τους στον Κεραμεικό. Είναι το «zombie athens walk»!

Ads

Οι συμμετέχοντες υποδύονται τα ζόμπι ή άλλους χαρακτήρες από ταινίες τρόμου και περιφέρονται στο κέντρο της πρωτεύουσας. Θα κατηφορίσουν την Έρμου, θα περιπλανηθούν στο Θησείο και το Μοναστηράκι και θα καταλήξουν στον Κεραμεικό για ένα μεγάλο πάρτι.

Αν βρεθείτε στο δρόμο αυτής της ιδιαίτερης παρέλασης μην ξαφνιαστείτε και προπάντων να είστε προετοιμασμένοι για τα σχετικά πειράγματα.

Η παρέλαση των ζόμπι είναι μια ιδέα που ξεκίνησε από τις ΗΠΑ στις αρχές τις περασμένης δεκαετίες. Στην Ελλάδα έφτασε οργανωμένα τα τελευταία χρόνια και οι συμμετέχοντες κάθε χρόνο αυξάνονται.

Ads

Όπως λέει ο διοργανωτής του «zombie athens walk», Τάσος Παπαναγιώτου, στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, «η ανταπόκριση είναι μεγάλη». «Κάθε χρόνο συμμετέχουν περίπου 500 άτομα όλων των ηλικιών. Έρχονται γονείς ντυμένοι ζόμπι με τα μωρά τους στα καροτσάκια βαμμένα σαν ζόμπι κι αυτά, ενώ υπάρχουν αρκετοί που παρά τα 60 ή 70 τους χρόνια μπαίνουν στον ξέφρενο ρυθμό και διασκεδάζουν με την ψυχή τους».

«Εξάλλου», όπως τονίζει, «αυτός ήταν κι ο αρχικός στόχος μας όταν διοργανώσαμε για πρώτη φορά αυτήν την διαφορετική γιορτή. Μας αρέσει η περίοδος της Αποκριάς, του γλεντιού και των μεταμφιέσεων, αλλά είχαμε βαρεθεί εδώ και τόσα χρόνια τα ίδια τραγούδια, τα ίδια πάρτι, οι ίδιες στολές. Θέλαμε να διασκεδάσουμε με κάτι διαφορετικό».