Το βιβλίο της Maëlle Brun με τίτλο «Brigitte Macron: L’Affranchie» («Μπριζίτ Μακρόν: Η Αδέσμευτη») αποκαλύπτει την εχθρότητα με την οποία αντιμετωπίστηκε η Μπριζίτ Τρονιέ, όταν αποκαλύφθηκε ο δεσμός της με τον έφηβο τότε μαθητή του καθολικού λυκείου  La Providence.

Ads

Όπως σημειώνει η Brun στην αυτοβιογραφία της Μπριζίτ Μακρόν, είχε δημουργηθεί μεγάλο σκάνδαλο στην τοπική κοινωνία, ενώ οι γείτονες  αντιμετώπιζαν με πολύ άσχημο τρόπο τους γονείς της, φτύνοντας στην πόρτα του σπιτιού τους και στέλνοντας πολλές φορές επιστολές στις οποίες υπήρχαν καταγγελίες για την κόρη τους.

Η Μπριζίτ Τρονιέ ήταν 38 χρονών, σύζυγος ενός επιτυχημένου τραπεζίτη και μητέρα τριών παιδιών, όταν ερωτεύτηκε με τον 14χρονο Μακρόν,. Ωστόσο η ίδια υποστηρίζει ότι ο άνδρας της ήταν 15 χρονών όταν ερωτεύτηκαν.

image

Ads

Σύμφωνα μάλιστα με την Brun, ήταν μια πολύ δύσκολη περίοδος της ζωής της και κατακρίθηκε από πολλούς. «Έχασε όλους τους φίλους της. Φίλοι με τους οποίους πήγαινε μαζί διακοπές άλλαξαν συμπεριφορά από τη μια μέρα στην άλλη και δεν ήθελαν πλέον να της μιλούν», αναφέρει πρόσωπο από το φιλικό της περιβάλλον.

Η σχέση τους έδωσε οριστικό τέλος στο γάμος της με τον Αντρέ Λουί Ωζιέρ, αν και το διαζύγιο βγήκε πολύ αργότερα, ενώ ο πρώην σύζυγος της φαίνεται να ήταν ευγενικός αλλά όχι ιδιαίτερα ομιλητικός . Ο Μακρόν έφυγε από το σχολείο και τον έστειλαν στο Παρίσι.

image

Σημειώνεται, ότι πρόκειται για την πρώτη βιογραφία της Τρονιέ, όπου παρουσιάζεται ως μια χαϊδεμένη και ζωηρή έφηβη μιας πολύτεκνης οικογένειας.