Μάθημα με θέμα την σταρ της ποπ Μπιγιονσέ έχει εντάξει στο πρόγραμμά του το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης. Είναι μάλιστα και αρκετά δημοφιλές καθώς ήδη 75 σπουδαστές το έχουν επιλέξει. 

Ads

Σύμφωνα με την δανέζικη εφημερίδα Local, το θέμα που διδάσκεται στο πανεπιστήμιο με ιστορία 530 χρόνων, λέγεται «Beyonce, Gender and Race» (Μπιγιονσέ, φύλο και φυλή) και θα διδάσκεται με τον ίδιο τρόπο που διδάσκονται και άλλα πολιτιστικά μαθήματα, όπως η όπερα.

Από την πλευρά του ο καθηγητής του Πανεπιστημίου, Erik Steinskog δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο της Δανίας «TV2» ότι, το έργο της Μπιγιονσέ παρουσιάζει ακαδημαϊκό ενδιαφέρον.

«Στο μάθημα θα αναλύουμε τα τραγούδια και τα μουσικά βίντεο της. Θα υπάρξει εστίαση στο φύλο, την σεξουαλικότητα και την καταγωγή», συμπλήρωσε ο ίδιος. 

Ads

«Ένας από τους στόχους (του μαθήματος) είναι να εισαγάγει τη μαύρη φεμινιστική σκέψη, η οποία δεν είναι γνωστή στη Σκανδιναβία. Θέλουμε να εξερευνήσουμε την ολότητα του φεμινισμού. Η Μπιγιονσέ είναι σημαντική για την κατανόηση του κόσμου στον οποίο ζούμε. Είναι σήμερα μία από τις μεγαλύτερες ποπ καλλιτέχνες, γεγονός που την καθιστά σημαντική για την ανάλυση της σύγχρονης εποχής», σύμφωνα με τον καθηγητή.

Αξιοσημείωτο είναι δε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι το πανεπιστήμιο δεν είναι το πρώτο που ασχολείται με την 36χρονη σταρ, καθώς αντίστοιχο μάθημα άρχισε να διδάσκεται πριν από αρκετά χρόνια στο πανεπιστήμιο Rutgers στο Νιου Τζέρσεϊ.