Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου άλμπουμ των U2, «Songs of Experience», ο 57χρονος τραγουδιστής Μπόνο έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό Rolling Stone, αποκαλύπτοντας πολλά πράγματα για την προσωπική του ζωή και τη μουσική.

Ads

Αναφερόμενος στη σημερινή μουσική ο frontman των U2 τόνσε πως έχει αποκτήσει μια «ροζ απόχρωση». «Νομίζω πως η μουσική έχει γίνει πολύ κοριτσίστικη. Υπάρχουν κάποια καλά πράγματα σε αυτό, αλλά η χιπ-χοπ είναι ο μόνος χώρος για έναν νεαρό άνδρα να ταυτιστεί αυτή την περίοδο – και αυτό δεν είναι καλό», σημείωσε.

Ο Μπόνο τονίζει πως στα 16 του, έβγαζε την οργή του μέσα από τη μουσική και συγκεκριμένα την ροκ. «Πρέπει να βρεις ένα μέρος να τη διοχετεύσεις, είτε με την κιθάρα, είτε με τα ντραμς, δεν με νοιάζει πώς. Την στιγμή που κάτι μπαίνει στην αναμονή, όλα τελειώνουν. Καλύτερα να βάλεις την οργή σου στη φορμαλδεϋδη. Στο κάτω κάτω της γραφής τι είναι το ροκ εν ρολ; Στην καρδιά του βρίσκεται η οργή. Οι καλύτερες μπάντες της ροκ έχουν αυτό το χαρακτηριστικό, όπως οι Who και οι Pearl Jam. O Eddie (Vedder) έχει πολύ θυμό μέσα του», προσθέτει.

Αποκάλυψε επίσης πώς έφτασε πολύ κοντά στο θάνατο και τελικά γλίτωσε. «To 2000 είχα κάποια συμπτώματα που υποδείκνυαν πως μπορεί να υποφέρω από καρκίνο στις φωνητικές χορδές. Έπρεπε να υποβληθώ σε βιοψία που ήταν εξαιρετικά επικίνδυνη, καθώς θα μπορούσε να μου έχει δημιουργήσει τραύμα που θα σταματούσε την καριέρα μου. Τελικά, τα αποτελέσματα της βιοψίας ήταν καλά, ενώ η εξέταση δεν δημιούργησε πρόβλημα στις χορδές μου».

Ads

«Το 2014 είχα ένα ατύχημα με το ποδήλατο. Χτύπησα στον ώμο και στο κεφάλι. Παραλίγο να χάσω το μάτι μου, ενώ έπαθα αμνησία. Ακόμη και τώρα δεν θυμάμαι τίποτα από τη συγκεκριμένη μέρα. Στην προσπάθειά μου να αποφύγω έναν άλλο ποδηλάτη παραλίγο να χάσω τη ζωή μου…», πρόσθεσε ο γνωστός τραγουδιστής.