Αν πάντα είχατε την επιθυμία να κλέψετε στην Monopoly, τώρα το όνειρα σας θα γίνει πραγματικότητα. Και μάλιστα με τον «νόμο», αφού η Hasbro Inc αποφάσισε να κυκλοφορήσει μια νέα έκδοση του παιχνιδιού.

Ειδικότερα, το «Monopoly Cheater’s Edition» θα έχει νέους κανόνες που θα ενθαρρύνουν τους παίκτες του παιχνιδιού να εξαπατούν τους υπόλοιπους. Η νέα ειδική έκδοση του παιχνιδιού αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο και πρόκειται να εισάγει ένα ολόκληρο νέο στιλ παιχνιδιού σε ένα από τα πιο δημοφιλή επιτραπέζια παιχνίδια όλων των εποχών.

«Όπως γνωρίζουν όσοι έχουν παίξει αυτό το παιχνίδι, μια φιλική μάχη στο διάσημο παιχνίδι μπορεί να οδηγήσει σε καβγάδες» δήλωσε ο ανώτερος αντιπρόεδρος της Hasbro, Τζόναθαν Μπέρκοβιτς, στο Bloomberg.

Με 15 νέες κάρτες «εξαπάτησης», η νέα έκδοση θα ζητά από τους παίκτες α πραγματοποιήσουν κρυφές αποστολές και να σαμποτάρουν τους συμπαίκτες τους. Αν παγιδευτούν, θα αναγκαστούν να δώσουν χρήματα ή και να καταλήξουν με χειροπέδες στη φυλακή, ενώ θα υπάρχουν και κανονικές πλαστικές χειροπέδες στο παιχνίδι.

Ωστόσο, αν κανείς δεν καταφέρνει να αντιληφθεί την παράνομη συμπεριφορά τους, θα ανταμείβονται για τη μυστικότητα με ακίνητα ή μετρητά.

Και ενώ ο στόχος του παιχνιδιού είναι ακόμα να καταλήξει ο παίκτης με τα περισσότερα χρήματα στο τέλος, η νέα έκδοση θα το κάνει πολύ πιο δύσκολο, καθώς το παιχνίδι ενθαρρύνει την εξαπάτηση όσο το δυνατόν περισσότερες φορές.

Σημειώνεται, ότι η Hasbro σκέφτηκε την ιδέα της ειδικής έκδοσης μετά από μια εσωτερική έρευνα περίπου 2.000 ατόμων, που αποκάλυψε πως οι μισοί σχεδόν εξ αυτών προσπάθησαν να εξαπατήσουν τον αντίπαλό τους κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.