Η Έιμι Στόρμς είναι μια ανερχόμενη Ολλανδή βιολονίστρια. Η ίδια, όμως, λατρεύει και τον Τσιτσάνη. Μάλιστα έπαιξε σε ένα κονσέρτο τα “Ωραία του Τσιτσάνη”! 

Ads

Αξίζει να σημειωθεί ότι έμαθε για το τραγούδι από έναν Έλληνα εκδότη στο Τορόντο.

(Από το 3:00 και μετά ακούγεται το συγκεκριμένο απόσπασμα)

Όπως γράφει ο ο εκδότης, ο Χρήστος Μαγγούτας, «μόλις είχα γράψει κάποιο κείμενο για την εφημερίδα μου στο Τορόντο και το έστειλα σαν ένα “Thank you” μήνυμα στην Emmy Storms (μαζί με το “Συννεφιασμένη Κυριακή” με υπότιτλους)». Η ίδια του απάντησε μέσα σε 15 λεπτά το ακόλουθο: 

«Αγαπητέ Χρήστο

Σ’ ευχαριστώ για το ωραίο μήνυμά σου! Χαίρομαι που σου άρεσε! Έμαθα το τραγούδι αυτό από ένα Έλληνα βιολιστή και στη συνέχεια κάποιος άλλος Έλληνας μαέστρος σκέφτηκε ότι θα ήταν ωραίο για encore κατά τη διάρκεια της περιοδείας στην Ελλάδα. Άρεσε στον κόσμο, γι’ αυτό το χρησιμοποίησα όταν έπαιξα την «Τσιγγάνα». Δεν είχα ιδέα ότι θα δημιουργούσε τόσο θόρυβο!

Ads

Αλλά χαίρομαι που το έκανα γιατί με έκανε να συνειδητοποιήσω σε τι προβλήματα βρίσκεται η Ελλάδα και ότι είναι πραγματικά σημαντικό ο λαός σας να στηριχτεί συνεχίζοντας να παίζει αυτό το είδος της μουσικής. Για την Ολλανδία δεν υπάρχει πια ελπίδα: η λαϊκή μας μουσική έχει εξαφανιστεί από καιρό. Αλλά για την Ελλάδα δεν είναι αργά!

Εύχομαι σε σένα και σε όλη την χώρα ένα θαυμάσιο μουσικό μέλλον. Εγώ θα συνεχίσω να αναζητώ τη μουσική σας και ελπίζω ότι όλο και περισσότεροι θα κάνουν το ίδιο. Θέλω να μου στέλνεις ελληνικά τραγούδια. Είναι μια ευκαιρία για μένα να γνωρίσω τη μουσική σας παράδοση.

Έχω λάβει μηνύματα από άτομα που γράφουν με εκτίμηση (όπως εσύ) και δείχνουν ένα ωραίο χαρακτήρα. Είναι πάντα ευχάριστο να μιλάς με τέτοιους ανθρώπους. Αν είναι πολλοί τους απαντώ μέσα από το facebook μου. Οχι δεν μου κλέβεις πολύτιμες στιγμές, αντίθετα μου δίνεις πολύτιμες στιγμές.

Για μένα είναι μια εντελώς νέα εμπειρία αυτό που συμβαίνει. Και το χαίρομαι όσο διαρκεί. Είναι από μακριά και είναι ασφαλές, αλλά ξέρω ότι αυτές οι στιγμές είναι σπάνιες και πολύτιμες.

Μιλάω με κάποιον να έρθουμε στην Ελλάδα. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρουμε τελικά, αλλά θα έρθω ακόμα και μόνη μου. Είναι μια ευκαιρία που θέλω να τη δοκιμάσω. Και είμαι περίεργη να δω τι θα γίνει.

Σ’ευχαριστώ για το τραγούδι που μου έστειλες [Σημείωση Χ.Μ.: «Τα ωραία» του Τσιτσάνη σε παλιά έκδοση]. Δε θα μπορούσα να το βρω η ίδια. Μπορεί να σε παραξενέψει ότι ποτέ δεν άκουσα το πρωτότυπο! Το έμαθα από ένα φίλο μου βιολιστή που σπούδαζε στην Ολλανδία εκείνη την εποχή.

Έχω ρθει στην Ελλάδα μια φορά με την Ολλανδική ορχήστρα και με Έλληνα μαέστρο. Του έπαιξα και τα «Ωραία» του Τσιτσάνη και τόλμησα να τον ρωτήσω αν ήξερε το τραγούδι! Oh my God!

Είμαι φυτοφάγα αλλά έκανα μια εξαίρεση στην Ελλάδα και η κουζίνα σας ήταν από τις καλύτερες αναμνήσεις της περιοδείας! Μαθαίνω ότι και στο Τορόντο η ελληνική κουζίνα είναι το ίδιο τέλεια.

Με τις καλύτερες ευχές μου,

Emmy»