Η Βασίλισσα Ελισάβετ είναι λιτοδίαιτη και προσέχει πολύ την διατροφή της – είναι πάντως λίγο γλυκατζού – ωστόσο, αποδεικνύεται… γερό ποτήρι. 

Ads

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Business Insider η βασίλισσα απολαμβάνει κατά τη διάρκεια της ημέρας, όχι μόνο ένα, δύο ή τρία, αλλά τέσσερα κοκτέιλ ή ποτά. 

Το πρώτο, ένα απεριτίφ με βάση το γλυκό κρασί και τζιν, το πίνει πριν από το γεύμα. Το δεύτερο, ένα ποτήρι κρασί, το πίνει κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού φαγητού. Στο τέλος του φαγητού πίνει ένα dry martini.  

Όταν παίρνει το απογευματινό της τσάι, η βασίλισσα πίνει ένα ποτό με βότανα και παίρνει ένα γλυκό – το δεύτερο της ημέρας καθώς μετά το γεύμα τρώει ένα κομμάτι σοκολάτα.

Ads

Κατά τη διάρκεια του δείπνου της, που είναι πάντα ελαφρύ και χωρίς «καθόλου άμυλο», η Ελισάβετ πίνει ένα ποτήρι σαμπάνια. 

Σύμφωνα με τον Independent, το αλκοόλ που καταναλώνει η βασίλισσα καθημερινά είναι αρκετά για να χαρακτηριστεί κάποιος περιστασιακός πότης. 

Πάντως φαίνεται ότι στην περίπτωση της βασίλισσας αυτό δεν έκανε και μεγάλο κακό αν αναλογιστεί κανείς ότι είναι 91 ετών.