Έκκληση «να σταματήσει αυτή η τρέλα» απευθύνει η γνωστή ηθοποιός Lena Headey σε βίντεο που δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram και το οποίο αφορά τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στη Μόρια της Λέσβου. 

Ads

Η Headey «τα βάζει» με την Μεγάλη Βρετανία στην οποία και κυρίως απευθύνεται, αλλά και με ολόκληρη την Ευρώπη που δεν κάνει τίποτα για το προσφυγικό. 

«Πρέπει να σταματήσουμε αυτή την τρέλα!»

«Καλημέρα σε όλους. Μόλις είδα κάποια πολύ ενοχλητικά πλάνα από το προσφυγικό καμπ στην Μόρια. Ο φίλος μου Salam Aldeen τα κοινοποίησε. Έχει απελαθεί επειδή βοηθούσε γυναίκες και παιδιά εκεί. Ο μόνος λόγος που απελάθηκε είναι η βοήθεια που έδινε σε ανθρώπους», λέει η ηθοποιός. 

Ads

«Λοιπόν, χθες βράδυ – κάτι που δεν είναι ασυνήθιστο – ένας άνθρωπος πέθανε. Δολοφονήθηκε, ξυλοκοπήθηκε και αφέθηκε να πεθάνει. Και όπως λέει ο φίλος μου, πρέπει να σταματήσουμε αυτή την τρέλα! Να σταματήσει αυτό που δεν νοιάζεται κανείς και την αδιαφορία για τις γ***ες ανθρώπινες ζωές», συνεχίζει.

«Γ***νη κυβέρνηση της Βρετανίας πρέπει να κάνεις κάτι γ***το και να πάρεις αυτά τα παιδιά ώστε να τα φροντίσουμε. Δεν μπορείς να γυρνάς την πλάτη σου άλλο! Δεν μπορείς να πληρώνεις άλλες χώρες για να δέχονται ανθρώπους και να τους κακομεταχειρίζονται.

Πρέπει να το λύσουμε. Σε παγκόσμιο επίπεδο πρέπει να το λύσουμε. Είναι γ***να απλό! Το να δώσουμε χώρο και εκπαίδευση, υποδομές για να μην φτάνουν άνθρωποι σε χώρες με όλους τους ανθρώπους να τους μισούν χωρίς να μπορούν να κάνουν κάτι. Είναι κάτι εύκολο να λυθεί. Χρειάζεται χρήματα, που τα διαθέτουμε…», καταλήγει με δάκρυα στα μάτια η Headey.