Το τρίτο τους παιδί περιμένουν ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η σύζυγός του Κέιτ, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το γραφείο τους στο Ανάκτορο του Κένσινγκτον. Και στο άκουσμα αυτής της είδησης οι στοιχηματικές εταιρείες έβγαλαν αποδόσεις όχι μόνο για το φύλο του διαδόχου, αλλά και για το όνομα που θα πάρει.

Ads

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ αναμένεται να κινηθούν σε κλασικές επιλογές, χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις, όπως ακριβώς έκαναν και με τα άλλο δύο παιδιά τους, τον George και τη Charlotte. Μέχρι στιγμής οι πιθανότητες το νέο μέλος, να είναι αγόρι ή κορίτσι είναι μοιρασμένες, αν και ο William Hill δίνει περισσότερες πιθανότητες στο να γεννηθεί κορίτσι.

Όσο για τα ονόματα, φαβορί είναι το Άλις και το Βικτόρια, αν είναι κορίτσι και τα Άρθουρ και Χένρι, αν είναι αγόρι, με ακριβώς ίδιες πιθανότητες επιβεβαίωσης. Σημειώνεται, ότι Άλις είναι το όνομα μιας από τις κόρες της βασίλισσας Βικτόρια αλλά και το όνομα της μητέρας του δούκα του Εδιμβούργου, ενώ Άρθουρ είναι το μεσαίο όνομα τόσο του πρίγκιπα Καρόλου όσο και του πρίγκιπα Oυίλιαμ, όπως και του θρυλικού βασιλιά της Αγγλίας. Ιδιαίτερα δημοφιλή είναι και τα ονόματα Αλεξάνδρα, Μαίρη, Γκρέις, Φρέντερικ και Άλμπερτ.

image

Ads

Όσο για το Ελισάβετ, όνομα της βασίλισσας της Αγγλίας, έχει ήδη χρησιμοποιηθεί ως ένα από τα μεσαία ονόματα της Σάρλοτ, της κόρης του πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον, οπότε οι πιθανότητες επιλογής του είναι λίγες.

Επίσης, ιστορικά βασιλικά ονόματα όπως Τζέιμς και Φίλιππος είναι στη λίστα, ειδικά το δεύτερο, το οποίο ο πρίγκιπας Oυίλιαμ μπορεί να επιλέξει ως ένδειξη σεβασμού προς τον παππού του Φίλιππο, δούκα του Εδιμβούργου και σύζυγο της βασίλισσας Ελισάβετ.

Σημειώνεται, ότι το παιδί που θα γεννηθεί θα είναι πέμπτο στη σειρά διαδοχής, εκτοπίζοντας τον πρίγκιπα Χάρι στην  έκτη θέση. Μέχρι στιγμής η σειρά διαδοχής έχει ως εξής:

1. Πρίγκιπας Κάρολος
2. Πρίγκιπας Γουίλιαμ
3. Πρίγκιπας Τζορτζ
4. Πριγκίπισσα Σάρλοτ
5. Το τρίτο παιδί των Κέιτ και Γουίλιαμ
6. Πρίγκιπας Χάρι