Τον τύπο απασχολεί σε όλο τον κόσμο, η υπόθεση με τα κρυμμένα μηνύματα που βρέθηκαν σε ρούχα της γνωστής αλυσίδας Zara πριν λίγες μέρες.

Ads

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται και στο Associated Press, οι πελάτες στα καταστήματα της Κωνσταντινούπολης βρήκαν μέσα στα διπλωμένα ρούχα καρτελάκια στα οποία είχαν αναγραφεί τα παράπονα Τούρκων εργατών σε εργοστάσιο που παράγει ρούχα του διάσημου brand. Στις καρτέλες αυτές έγραφαν ότι έχουν κατασκευάσει αυτά τα ρούχα, αλλά δεν έχουν πληρωθεί για τη δουλειά τους.

Εκτιμάται, πως αρκετοί εργαζόμενοι εξωτερικών συνεργατών που έχουν αναλάβει την κατασκευή των ενδυμάτων Zara πηγαίνουν στα καταστήματα και αφήνουν τις ετικέτες μέσα στα ρούχα.  Η ετικέτα αναφέρει «Έφτιαξα αυτό που έχετε αγοράσει, αλλά δεν έχω πληρωθεί».

Παράλληλα, προτρέπει τους αγοραστές να υποστηρίξουν την εκστρατεία τους και να πιέσουν τον όμιλο Zara να τους πληρώσει. Οι ετικέτες αναφέρουν επίσης ότι οι εργαζόμενοι απασχολούνταν από την εταιρία Bravo, η οποία έκλεισε αιφνιδίως και τους άφησε απλήρωτους οφείλοντάς τους μισθούς τριών μηνών και τις αποζημιώσεις.

Ads

Διαβάστε επίσης: «Κοινωνία, ανεργία και κοινωνική αναπαραγωγή» των Μάνο Σπυριδάκη και Χριστίνα Καρακιουλάφη

«Μοιραστείτε στα κοινωνικά μέσα με το hashtag #JusticeForBravoWorkers, μια φωτογραφία αυτής της ετικέτας» γράφει το μήνυμα που υπάρχει στις κρυμμένες ετικέτες.

Σημειώνεται, ότι η αλυσίδα καταστημάτων Zara ανήκει στον όμιλο Inditex και έχει 2.200 καταστήματα σε όλο τον κόσμο, ενώ ο ιδιοκτήτης, Αμάνθιο Ορτέγα, είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Μέχρι σήμερα η εταιρία δεν έχει δώσει απαντήσεις σχετικά με το θέμα.