Γυναίκες από τον καλλιτεχνικό χώρο στις ΗΠΑ, οι οποίες έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης ή κακοποίησης ενώνουν τις δυνάμεις τους χρησιμοποιώντας στο Twitter το hashtag #MeToo (Και εγώ επίσης).

Ads

Το hashtag #MeToo έκανε την εμφάνισή του στο Twitter και δείχνει πόσο διαδεδομένο είναι το πρόβλημα και πόσες ανθρώπινες ζωές έχουν επηρεαστεί από τη σεξουαλική βία. Είναι μια ευκαιρία να έρθουν σε επαφή όσοι υπέστησαν σεξουαλική παρενόχληση ή/και κακοποίηση και να νιώσουν ότι δεν είναι μόνοι και δεν χρειάζεται να ντρέπονται για τίποτα.

Η Αμερικανίδα ηθοποιός και παραγωγός, Αλίσα Μιλάνο με μήνυμά της στο Twitter προέτρεψε θαυμαστές και συναδέλφους της να συσπειρωθούν ενάντια στις σεξουαλικές επιθέσεις.

“Προτάθηκε από μία φίλη: Εάν όλες οι γυναίκες που έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση ή επίθεση κάνουν ανάρτηση στο Twitter με το # ?Me too μπορεί να δώσουμε στους ανθρώπους μια αίσθηση της έκτασης του προβλήματος” έγραψε η Μιλάνο.

Ads

Δύο απλές λέξεις ήταν αρκετές για να κατακλυστεί το Twitter από μηνύματα, κυρίως γυναικών, αλλά και ανδρών που θέλησαν να ενταχθούν στο κίνημα κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης ή κακοποίησης.

Το κίνημα ξεκίνησε ως απάντηση στο σκάνδαλο με τον Χάρβεϊ Γουάνστιν που έχει συγκλονίσει το Χόλιγουντ. Ο 65χρονος μεγαλοπαραγωγός των κινηματογραφικών εταιρειών Miramax και The Weinstein Company (TWC) κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση, επίθεση ή και βιασμό από τουλάχιστον 30 γυναίκες

Η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, που απονέμει τα βραβεία Όσκαρ τον διέγραψε από μέλος της.

Η πρωταγωνίστρια της τηλεοπτική σειράς «Will and Grace» Ντέμπρα Μέσινγκ έσπευσε να κάνει χρήση του hashtag «Me too». Την ακολούθησε η βραβευμένη με Όσκαρ Νεοζηλανδή ηθοποιός, Άνα Πάκουιν.

Η Έιμι Σισκάιντ, η οποία υποστηρίζει τα δικαιώματα των γυναικών και της LGBTQ κοινότητας δήλωσε συντετριμμένη από το πόσοι πολλοί άνθρωποι εντάχθηκαν στο κίνημα «#MeToo».

Μου ραγίζει η καρδιά, βλέπω τόσα πολλά #MeToo, τόσες πολλές γυναίκες που έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης, έγραψε η Σισκάιντ.