Μπορεί φέτος να συμπλήρωσε τα 89 χρόνια του, αλλά το πιο διάσημο ποντίκι στον πλανήτη δεν δείχνει κανένα σημάδι κόπωσης. Ο λόγος για τον Mickey Mouse, την εμβληματική  persona που γεννήθηκε από την φαντασία του Ντίσνεϊ.

Ads

Το CNN συγκέντρωσε έξι από τα πράγματα που ίσως είναι λιγότερο γνωστά γύρω από αυτόν τον ήρωα κινουμένων σχεδίων:

1. Ξεκίνησε ως λαγός

Πριν ο Γουόλτ Ντίσνεϊ δημιουργήσει τον Mickey Mouse, είχε σχεδιάσει τον Oswald, τον τυχερό λαγό. Ομως, εξαιτίας διαμάχης με τον συνέταιρό του στην Universal, έχασε τα δικαιώματα του δεύτερο. Αυτό τον ενέπνευσε να δημιουργήσει τον Mickey.

Ads

2. Είναι παντρεμένος

Παρότι δεν υπάρχει σκηνή γάμου σε καμιά ταινία, ο Mickey είναι παντρεμένος με τη Minnie. Εκαναν την πρώτη κοινή εμφάνισή τους στη μεγάλη οθόνη στην ταινία «Steamboat Willie», το 1928. Και κάθε χρόνο στις 18 Νοεμβρίου γιορτάζουν μαζί τα γενέθλιά τους.

3. Η πρώτη ατάκα ήταν «Hot dogs»

Είναι μεγάλος φαν αυτής της λιχουδιάς, κάτι που αποκάλυψε το 1929 στην ένατη ταινία του «The Karnival Kid». Ηταν η πρώτη φορά που μιλούσε σε ταινία.

4. Εχει δημιουργήσει σταρ

Ισως πλέον κάποιοι να μην το θυμούνται, αλλά η Μπρίτνεϊ Σπίαρς και ο Τζάστιν Τίμπερλεϊκ είχαν τη βοήθεια του διάσημου ποντικιού. Μετείχαν στο «Mickey Mouse Club».

5. Δεν φορά τυχαία γάντια

Τα φοράει για να ξεχωρίζουν τα χέρια του από το υπόλοιπο σώμα του. Χρησιμοποίησε αυτό το διάσημο πλέον αξεσουάρ για πρώτη φορά το 1929, στο «The Opry House».

6. Τον ψηφίζουν στις εκλογές

Αρκετές φορές κάποιοι έχουν αποφασίσει να προσθέσουν το όνομά του σε ψηφοδέλτιο. Δυστυχώς, οι ψήφοι αυτοί καταλήγουν στα σκουπίδια.