Και η Γαλλίδα ηθοποιός Λέα Σεϊντού καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα του ισχυρού παραγωγού του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, ο οποίος κατηγορείται από πολλές γυναίκες, ηθοποιούς και μοντέλα ότι χρησιμοποιούσε την δύναμη και την επιρροή του για να τις κακοποιήσει σεξουαλικά. 

Ads

Η Λέα Σεϊντού σε επιστολή της στον Guardian αναφέρει: 

«Την πρώτη φορά που συνάντησα τον Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, δεν χρειάστηκα πολύ χρόνο για να καταλάβω τι άνθρωπος είναι. Ήμασταν σε μια επίδειξη μόδας. Ήταν γοητευτικός, αστείος, έξυπνος – αλλά πολύ κυριαρχικός. Ήθελε να τον συναντήσω για ποτό και επέμενε ότι έπρεπε να κλείσουμε ραντεβού το ίδιο βράδυ. Δεν επρόκειτο για δουλειά. Είχε άλλες προθέσεις και μπορούσα να το δω αυτό καθαρά. 

Συναντηθήκαμε στο λόμπι του ξενοδοχείου του και παρούσα ήταν η βοηθός του, μια νέα γυναίκα. Όλο το βράδυ με φλέρταρε και με κοιτούσε επίμονα σαν ένα κομμάτι κρέας. Έκανε πως με σκέφτεται για κάποιο ρόλο, αλλά ήξερα ότι αυτά ήταν μαλ… Το ήξερα γιατί μπορούσα να το δω στα μάτια του. Είχε ένα λάγνο ύφος. Χρησιμοποιούσε την δύναμή του για να κάνει σεξ. 

Ads

Με προσκάλεσε στο δωμάτιό του για ένα ποτό. Πήγαμε πάνω μαζί. Ήταν πολύ δύσκολο να πω όχι, γιατί ήταν τόσο ισχυρός. Όλα τα κορίτσια τον φοβούνται. Σύντομα η βοηθός του έφυγε και μείναμε οι δυο μας. Τότε άρχισε να χάνει τον έλεγχο. 

Διαβάστε επίσης:

Μιλούσαμε στον καναπέ, όταν ξαφνικά όρμηξε πάνω μου και προσπάθησε να με φιλήσει. Χρειάστηκε να υπερασπιστώ τον εαυτό μου. Είναι μεγαλόσωμος και χοντρός, οπότε έπρεπε να είμαι δυνατή για να του αντισταθώ. Έφυγα από το δωμάτιό του εντελώς αηδιασμένη. Δεν τον φοβήθηκα όμως. Γιατί ήξερα τι είδους άντρας ήταν όλο το διάστημα». 

Η Λέα Σεϊντού αναφέρει ακόμα πως έκτοτε συναντήθηκε πολλές φορές με τον Γουάινσταϊν. Τον χαρακτηρίζει νταή. «Κάποια φορά που δεν έβρισκε τραπέζι σε ένα εστιατόριο άρχισε τα ‘ξέρεις ποιος είμαι εγώ’», ενώ πολλές φορές την έκανε να αισθανθεί άσχημα. Μια φορά της είπε: «θα ήσουν καλύτερη αν αδυνάτιζες».

Σε πολλές περιπτώσεις τον είχε ακούσει να περηφανεύεται για τις διάσημες ηθοποιούς που έχουν κάνει σεξ μαζί του. «Όλοι ήξεραν τι έκανε ο Χαρβεϊ και κανείς δεν έκανε τίποτα. Ένα βράδυ τον είδα στα βραβεία Bafta στο Λονδίνο, την έπεφτε σε μια νέα γυναίκα. Μια άλλη φορά στο Met Life χορό, τον είδα να προσπαθεί να πείσει μια άλλη νέα γυναίκα να κοιμηθεί μαζί του. Όλοι μπορούσαν να δουν τι έκανε». 

Οι περιπτώσεις σαν του Γουάινσταϊν είναι πολλές, λέει η Σεϊντού και περιγράφει την πρώτη φορά που της έτυχε κάτι τέτοιο: «Ήμουν περίπου 25. Ήταν ένας σκηνοθέτης που μου άρεσε πολύ και τον σεβόμουν. Όταν μείναμε μόνοι μας μου είπε: “Μακάρι να μπορούσα να κάνω σεξ μαζί σου, μακάρι να μπορούσα να σε γ…”. Έχει κάνει σεξ με όλες τις ηθοποιούς που έχει δουλέψει».