Ο διάσημος σκηνοθέτης Κουαντίν Ταραντίνο, που δεν είχε μιλήσει μέχρι τώρα για το σκάνδαλο Γουεϊνστάιν, παραδέχτηκε ότι γνώριζε την υπόθεση και ζήτησε συγγνώμη που δεν έκανε τίποτα όλα αυτά τα χρόνια.

Ads

Ο Ταραντίνο είχε συνεργαστεί πολλές φορές με τον παραγωγό, από το 1992 όπως στο «Κιλ Μιλ», «Ο τιμωρός», « Άδωξοι Μπάσταρδη», «Οι μισητοί οκτώ», και «Παλπ Φίξιον». Σε συνέντευξη που έδωσε  στους New York Times αποκάλυψε ότι ένιωθε ντροπή που δεν είπε τίποτε και εύχεται να είχε αναλάβει την ευθύνη να μιλήσει πιο νωρίς.

«Ήξερα αρκετά για να κάνω περισσότερα από όσα έκανα. Δεν ήταν μόνο οι φήμες, τα συνηθισμένα κουτσομπολιά. Ηξερα ότι είχε κάνει μερικά από τα πράγματα για τα οποία κατηγορείται. Εύχομαι να είχα αναλάβει ευθύνη γι’ αυτά που είχα ακούσει. Αν το είχα κάνει τότε, θα έπρεπε να μην δουλεύω μαζί του», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ταραντίνο.

Σημείωσε μάλιστα, ότι και η πρώην σύντροφος του Μίρα Σορβίνο είχε δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση από τον Γουεϊνστάιν. Άλλα και άλλες ηθοποιοί του είχαν μιλήσει για παρόμοια περιστατικά, ενώ παραδέχθηκε ότι γνώριζε για τον συμβιβασμό του με την ηθοποιό Ρόουζ Μακγκάουν.

Ads

«Απλώς έβαζα στο περιθώριο τα περιστατικά. Ό,τι κι αν πω τώρα θα ακουστεί σαν την πιο χάλια δικαιολογία. Όλοι όσοι ήταν κοντά στον Χάρβεϊ είχαν ακούσει τουλάχιστον ένα από αυτά τα περιστατικά. Ήταν αδύνατον να μην το ακούσεις. Το αντιμετώπισα σαν να ήταν ένας διευθυντής της δεκαετίας του ’50 που κυνηγούσε τη γραμματέα του γύρω από το γραφείο, λες και αυτό ήταν εντάξει. Το φέρω ως βάρος αυτό τώρα», πρόσθεσε ο σκηνοθέτης του Pulp Fiction.

Ο Ταραντίνο  τόνισε ότι ήταν σοκαρισμένος και τρομαγμένος από τη συμπεριφορά του παραγωγού και θέλει να επανορθώσει έστω και καθυστερημένα. «Καλώ όλους όσους γνωρίζουν περισσότερα να μην φοβούνται. Να μην κάνουμε μόνο δηλώσεις, αλλά να παραδεχτούμε πως υπάρχει κάτι σάπιο στο βασίλειο της Δανιμαρκίας.  Να υποσχεθούμε πως θα συμπεριφερθούμε καλύτερα στις αδελφές μας. Ό,τι ήταν πριν αποδεκτό, δεν μπορεί πλέον να στηρίζεται από οποιονδήποτε με συγκεκριμένη συνείδηση».

Το σκάνδαλο παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις, καθώς πολλές γυναίκες έχουν ήδη κάνει καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις και βιασμούς. Παράλληλα, έχουν προβεί σε δηλώσεις και άνδρες του Χόλιγουντ, όπως ο Τζορτζ Κλούνεϊ, ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, ο Μπεν Αφλεκ, ο Λιν-Μάνουελ Μιράντα και ο Τομ Χανκς.

Χθες ο τελευταίος δήλωσε χαρακτηριστικά στο BBC ότι θεωρεί πως «δεν υπάρχει τρόπος επιστροφής για τον κ. Γουεϊνστάιν. «Το επώνυμό του θα γίνει σύμβολο μιας κατάσταση για την οποία υπάρχει πριν και μετά», είπε μεγάλος ηθοποιός.