Μετά τις κινηματογραφικές αίθουσες, τα αγαπημένα βιβλία του Τόλκιν πρόκειται να μεταφερθούν και στη μικρή οθόνη. Η Amazon έχει ανακοινώσει εδώ και μήνες ότι εξασφάλισε τα παγκόσμια τηλεοπτικά δικαιώματα για τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» και μάλιστα για αρκετές σεζόν.

Ads

Μάλιστα πρόκειται να είναι η πιο ακριβή σειρά στην ιστορία. Όλα δείχνουν ότι η Amazon είναι παραπάνω από έτοιμη να ξεπεράσει το ΗΒΟ και την παραγωγή του Game of Thrones, έχοντας ήδη δαπανήσει 250 εκατ. δολάρια για την αγορά των δικαιωμάτων του prequel.

Σύμφωνα με το The Hollywood Reporter, η επικείμενη σειρά της Amazon αναμένεται να έχει προϋπολογισμό 1 δισ. δολαρίων. Το συμβόλαιο περιέχει ρήτρα επίσης που επιβάλλει την έναρξη της παραγωγής εντός διετίας, ενώ θα διαρκέσει για τουλάχιστον πέντε σεζόν.

Τοποθετημένη στη Μέση Γη, η τηλεοπτική προσαρμογή θα εξερευνήσει νέες ιστορίες που προηγούνται της «Συντροφιάς του Δαχτυλιδιού» του Τόλκιν».

Ads

Στην συμφωνία εντάχθηκε και η Warner Bros με τη New Line, αφού υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να χρησιμοποιηθεί υλικό από τις ταινίες του Πίτερ Τζάκσον στο εγχείρημα. Ο σκηνοθέτης βρίσκεται αυτή τη περίοδο σε συζητήσεις για το εάν θα συμμετέχει στη παραγωγή και στη σκηνοθεσία του δημοφιλούς franchise.

Σχετικά με το περιεχόμενο θα καλύπτει έργα και ιστορίες προγενέστερες του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, όπως αυτές που περιγράφονται στο «Σιλμαρίλιον», την ιστορία της πρώτης εποχής, στην οποία αναφέρονται κατά καιρούς ήρωες όπως τα ξωτικά Έλροντ και Γαλάντριελ που ζούσαν από τότε. Πρόκειται δηλαδή για την ιστορία της δημιουργίας της Μέσης-γης.

Σημειώνεται, ότι κάθε επεισόδιο του Game Of Thrones κοστίζει έξι εκατ. δολάρια, ενώ κατά την έκτη σεζόν το κόστος έφτασε τα 10 εκατ. ανά επεισόδιο.