Στην Πορτογαλία θα γίνει του χρόνου ο 63ος διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision καθώς ο Σαλβαδόρ Σομπράλ και το τραγούδι Amar Pelos Dois (Αγάπη για δύο) κέρδισαν τον φετινό διαγωνισμό που έγινε στο Κίεβο της Ουκρανίας.  

Ads

Η Ελλάδα με την Demy και το This is Love, συγκέντρωσε 77 ψήφους και κατέλαβε την 19η θέση. H Κύπρος με το τραγούδι «Gravity» που ερμήνευσε ο Hovig συγκέντρωσε 68 ψήφους και κατατάχθηκε 21η σε σύνολο 26 χωρών που συμμετείχαν στον τελικό.    

Στη δεύτερη θέση αναδείχθηκε η Βουλγαρία, στην τρίτη η Μολδαβία, στην τέταρτη το Βέλγιο και στην πέμπτη θέση η Σουηδία.

Ο Σαλβαδόρ Σομπράλ στον τελικό: 

Η Πορτογαλία κερδίζει για πρώτη φορά στο διαγωνισμό. Ο Σαλβαδόρ Σομπράλ είναι ο διαγωνιζόμενος στον οποίο, όπως έγινε γνωστό χθες, η EBU απαγόρευσε να διαγωνιστεί με μπλουζάκι που έφερε το σύνθημα «S.O.S Refugees» («Σώστε τους πρόσφυγες»). 

Ads

Ο διαγωνιζόμενος φόρεσε την μπλούζα αυτή πολλές φορές κατά τη διάρκεια των διαφόρων σταδίων του διαγωνισμού και στη μεγάλη συνέντευξη Τύπου. Όμως η EBU του απαγόρευσε να την φορέσει σήμερα, ημέρα του μεγάλου τελικού, και κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας καθώς όπως υποστήριξε επρόκειτο για πολιτικό μήνυμα, κάτι που απαγορεύεται από τους κανονισμούς του διαγωνισμού. 

Η τελική κατάταξη: 

image