Στην Αθήνα διαρκώς υπάρχει η γκρίνια ότι δεν υπάρχει πράσινο και καθαρό οξυγόνο. Όμως αυτό δεν είναι απολύτως ορθό. Όντως στο κέντρο της πόλης η ατμόσφαιρα δεν είναι υγιεινή. Παρόλα αυτά, το ίδιο αστικό κέντρο περιβάλλεται από λόφους και μικρά όρη. Όπως ο Λυκαβηττός, του Φιλοπάππου, η Πεντέλη, η Πάρνηθα, το Αιγάλεω, ο Υμηττός. Εκεί ακριβώς κρύβεται το οξυγόνο και όλες οι ευκαιρίες για να το αναπνεύσεις!

Ads

Ο Υμηττός είναι γεμάτος μονοπάτια για πεζοπορία και ποδήλατο, που ξεκινούν από την κορυφή και φτάνουν μέχρι τους πρόποδες! Περνώντας κυριολεκτικά μέσα από τις δασώδης εκτάσεις του μπορεί κανείς να φτάσει σε τοποθεσίες που η θέα είναι συγκλονιστική! Ένα τέτοιο μονοπάτι είναι και αυτό που ξεκινά από την Καλοπούλα, σε ύψος 514 μέτρων, και φτάνει ως την Μονή Καισαριανής. Μάλιστα συνεχίζει ακόμη περισσότερο από άλλη διαδρομή για να καταλήξει στον Άγιο Γεώργιο τον Κουταλά πάνω από τον Βύρωνα. 

Η ανάβαση είτε με τα πόδια είτε με ποδήλατο είναι σχετικά ήπια, αλλά η κατάβαση του μονοπατιού θέλει προσοχή. Η συνολική απόσταση είναι περίπου 9,5 χιλιόμετρα και θα χρειαστείτε ένα δίωρο. Όμως στο τέλος, θα έχετε αναπνεύσει όλο το οξυγόνο που ψάχνετε! 

Δείτε σε βίντεο την κατάβαση του μονοπατιού μέχρι την Μονή Καισαριανής με ποδήλατο: