Η ηθοποιός Γκρέτα Γκέργουικ μίλησε για τη συνεργασία της με τον Γούντι Άλεν στον απόηχο της εκστρατείας #MeToo και του κινήματος  Time’s Up κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης στο Χόλιγουντ.

Ads

Η 34χρονη ηθοποιός το σκηνοθετικό ντεμπούτο της οποίας, η ταινία «Lady Bird» κέρδισε Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Κωμωδίας/Μιούζικαλ την περασμένη Κυριακή ρωτήθηκε αν οι άνδρες που έχουν κατηγορηθεί για σεξουαλική κακοποίηση μπορούν να εργαστούν ξανά και τι επιφυλάσσει το μέλλον για κινηματογραφιστές όπως ο Γούντι Άλεν και ο Ρομάν Πολάνσκι.

Η Γκέργουικ,  η οποία συνεργάστηκε με τον Άλεν στην ταινία του 2012 «To Rome With Love» δήλωσε στους  New York Times:

«Θα ήθελα να μιλήσω ειδικά για το ζήτημα του Γούντι Άλεν, για το οποίο ρωτήθηκα αρκετές φορές πρόσφατα, καθώς εργάστηκα μαζί του σε μια ταινία του 2012. Είναι κάτι που θεωρώ πολύ σοβαρό και έχω σκεφτεί βαθιά και χρειάστηκα χρόνο για να συγκεντρώσω τις σκέψεις μου και να πω ό,τι θέλω να πω. Μπορώ μόνο να μιλήσω για τον εαυτό μου κι αυτό στο οποίο έχω καταλήξει είναι: Αν γνώριζα τότε αυτό που ξέρω τώρα, δεν θα πρωταγωνιστούσα στην ταινία. Δεν συνεργάστηκα ξανά μαζί του και δεν πρόκειται να συνεργαστώ ξανά μαζί του. Τα δύο διαφορετικά άρθρα της Ντίλαν Φάροου με έκαναν να συνειδητοποιήσω ότι δυνάμωσα τον πόνο κάποιας άλλης γυναίκας και συγκλονίστηκα όταν το συνειδητοποίησα. Μεγάλωσα με τις ταινίες του και έμαθα από αυτές ως καλλιτέχνης και δεν μπορώ να αλλάξω αυτό το γεγονός τώρα, αλλά μπορώ να λαμβάνω διαφορετικές αποφάσεις όσο προχωρώ».

Ads

Η Ντίλαν Φάροου υποστηρίζει πως ο θετός της πατέρας, Γούντι Άλεν, την κακοποίησε σεξουαλικά όταν ήταν παιδί, αν και έγινε αποδέκτης κριτικής για τη στάση της από μέλη του κινήματος #TimesUp. Ωστόσο, η κόρη του σκηνοθέτη έσπευσε να ευχαριστήσει την Gerwing για τη στήριξη που έδειξε στο πρόσωπό της με την παραπάνω δήλωση.

Σημειώνεται, ότι την εβδομάδα που πέρασε ότι  David Krymholtz, που εμφανίστηκε στην ταινία Wonder’s Wheel σχολίασε στο twitter την λύπη του για τις αποκαλύψεις. «Μετανιώνω που συνεργάστηκε με τον Γούντι Άλεν στο Wonder’s Wheel. Είναι ένα από τα πιο μεγάλα λάθη μου».