Στα 101 χρόνια έκδοσης της βρετανικής Vogue ένας άντρας αναλαμβάνει τη διεύθυνση του περιοδικού. Πρόκειται για τον Έντουαρντ Ένιφουλ. 

Ads

Ο Έντουαρντ Ένινφουλ, ο οποίος χαρακτηρίζεται «προσωπικότητα με μεγάλη επιρροή στη μόδα, στο Χόλυγουντ και στη μουσική» θα είναι ο 11ος διευθυντής σύνταξης του περιοδικού. Γεννήθηκε στη Γκάνα και από το 2011 ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής και διευθυντής μόδας στο αμερικανικό περιοδικό W. Σε ηλικία 19 ετών έγινε ο νεότερος συντάκτης μόδας σε περιοδικό, στο i-D.

Από το 1998 έως το 2011, ο Έντουαρντ Ένινφουλ συνεργάστηκε με την αμερικανική Vogue και την ιταλική Vogue και το 2014 ανακηρύχθηκε δημιουργός μόδας της χρονιάς από το Βρετανικό Συμβούλιο Μόδας.

Νωρίτερα φέτος, βοήθησε στη δημιουργία του βίντεο της βιομηχανίας της μόδας – I Am An Immigrant – σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά του αντιμεταναστευτικού διατάγματος του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Ads

Σύμφωνα με τον Guardian η ανάληψη των καθηκόντων του τον ερχόμενο Αύγουστο θα σηματοδοτήσει τεράστια αλλαγή στον χώρο της μόδας λόγω του φύλου του και της καταγωγής του.