Για την αποκάλυψη της σεξουαλικότητάς του, την περιπέτεια της υγείας του μετά τη φετινή Eurovision, αλλά και την πολιτική του στάση μίλησε ο ηθοποιός και σεναριογράφος Γιώργος Καπουτζίδης. μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «ΣΤΟΥΝΤΙΟ 4».

Ads

Μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «ΣΤΟΥΝΤΙΟ 4», ο Γ. Καπουτζίδης ανέφερε ότι η αποκάλυψη της σεξουαλικότητας του ήταν μια απελευθέρωση, ενώ τόνισε πως δεν θυμάται πώς ήταν η ζωή του πριν από αυτό.

«Όλα αυτά έχουν ένα πλαίσιο ελευθερίας και είναι πολύ ωραίο να είσαι ελεύθερος. Σταδιακά και στην ουσία θέλω να αφήνω σιγά σιγά βαρίδια και δεσμεύσεις. Θα ήθελα το 24ωρο να είναι δικό μου και μόνο δικό μου. Το ένιωσα στην καραντίνα αυτό. Το ότι μπορούσα να διαχειριστώ το 24ωρο μου όπως το ήθελα και να μην πάω σε κανένα ραντεβού για δουλειά μου ήταν υπέροχο», δήλωσε ο ηθοποιός αρχικά.

Αναφερόμενος στη ζωή του στην Αίγινα, όπου περνά πλέον ένα μεγάλο μέρος της ζωής του, ο Γιώργος Καπουτζίδης υποστήριξε πως η ζωή στο νησί τον κάνει να νιώθει ελεύθερος.

Ads

«Η ζωή στην Αίγινα με κάνει να νιώθω ότι είμαι ελεύθερος που είναι και αυτό που θέλω να νιώθω στη ζωή μου και είναι αυτό που μου έχει δώσει τελικά τη μεγαλύτερη χαρά και τη μεγαλύτερη ευτυχία. Έχετε δείξει πολλά θεατρικά και πολλές σειρές, όμως νομίζω ότι η μεγαλύτερη επιτυχία που έχω στη ζωή μου είναι η ελευθερία που απέκτησα. Δεν την είχα πάντα. Πάντοτε έχουμε δεσμεύσεις, εξαρτήσεις, πάντα προσπαθούμε να πετύχουμε κάτι και τώρα απλώς απολαμβάνω την ελευθερία μου».

Ερωτηθείς για το πώς το κατάφερε αυτό, ο γνωστός ηθοποιός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος ανέφερε πως δεν έχει εξαρτήσεις, πχ από τη δημοσιότητα, την αναγνωρισιμότητα και τα χρήματα, δεν έχει εξαρτήσεις από ουσίες και τέλος, έχει «ωραίες σχέσεις με λίγους ανθρώπους».

Μιλώντας για τη χρονιά που πέρασε, ο Γ. Καπουτζίδης ανέφερε πως ήταν αρκετά δύσκολη, καθώς μεταξύ άλλων ξεκίνησε με έναν θάνατο, αφού έφυγε από τη ζωή ο καλός του φίλος και συνεργάτης του Πάνος Νάτσης, ωστόσο όπως είπε «ήταν και αυτή μία χρονιά συνειδητοποίησης και μία χρονιά που αποτέλεσε ένα κομβικό σημείο. Βλέπεις ότι αυτά που θεωρείς δεδομένα μπορούν να χαθούν ανά πάσα στιγμή. Η ηρεμία της καρδιάς, του μυαλού, το σώμα, όλα μπορούν να χαθούν. Για αυτό και θέλω όταν έχω τη δυνατότητα να είναι και τα τρία καλά, να το απολαμβάνω και να μην ψάχνω το κάτι παραπάνω, να το αναγνωρίζω εκείνη τη στιγμή που συμβαίνει».

Μάλιστα, μίλησε και για τη σοβαρή περιπέτεια της υγείας του όταν μετά τη Eurovision νοσηλεύτηκε για 10 ημέρες με 40,8 πυρετό.

Αναφορικά με το coming out και την γενικότερη πολιτική του στάση, δήλωσε τα εξής: «Υπάρχει ένα τίμημα το οποίο πληρώνεις. Μου φαίνεται ότι ήθελα να το πληρώσω γιατί κατά κάποιο τρόπο απομακρύνεσαι και από ανθρώπους που εσύ θα ήθελες να απομακρυνθείς. Δηλαδή, αν υπάρχει κοινό που σταμάτησε να με βλέπει επείδη είμαι gay, λυπάμαι που ήταν κοινό μου».