Κι ενώ οι περισσότεροι παρακολουθούσαν το φετινό φεστιβάλ Roskilde στη Δανία για να χαλαρώσουν με τη μουσική και την ατμόσφαιρα, η φωτογράφος Johanna Siring είχε άλλα σχέδια. Θέλοντας να αποτυπώσει το ελεύθερο πνεύμα του φεστιβάλ, αποφάσισε να απαθανατίσει αγνώστους πριν και μετά από ένα φιλί, που θα τους έδινε η ίδια.

Ads

Η φωτογράφος αποφάσισε να πλησιάσει ανθρώπους όλων των ηλικιών και των εθνικοτήτων και στη συνέχεια να τους εξηγήσει την ιδέα της πριν τους δώσει το συναινετικό φιλί. Συνειδητοποίησε ότι με το φιλί έφυγαν οι αναστολές και οι ντροπές και ξαφνικά οι άνθρωποι έγιναν οι εαυτοί τους. Παρατήρησε ότι έγιναν αυθόρμητοι και δεν ήταν πια σφιγμένοι. Αυτό βέβαια ίσως να έχει μια επιστημονική εξήγηση, καθώς το φιλί απελευθερώνει ντοπαμίνη και ένα κύμα οξυτοκίνης. “Είναι μια στιγμιαία ανακούφιση από το στρες και δημιουργεί έναν άμεσο συναισθηματικό δεσμό μεταξύ δύο ανθρώπων”, εξηγεί η ίδια.

Η Νορβηγή καλλιτέχνης με έδρα τη Νέα Υόρκη, δημιούργησε με τις εικόνες αυτές μια σειρά που ονομάζεται “Kiss A Stranger”, μέσα από την οποία προσπαθεί να κάνει μια ουσιαστική σύνδεση με τους ξένους και να επικοινωνήσει μαζί τους.

“Είμαστε όλοι ανθρώπινα όντα με τα ίδια βασικά ένστικτα. Δημιουργώντας νέες σχέσεις και μαθαίνοντας τις σκέψεις και τις ιδέες των αγνώστων, θα μπορούσαμε να οικοδομήσουμε γέφυρες και να καταπολεμήσουμε την αδιαφορία και την κριτική. Το πιο παράξενο στην φωτογράφιση ήταν ότι ένιωθα ότι ήξερα λίγο περισσότερο τους ανθρώπους μετά το φιλί και πιστεύω ότι αυτό το συναίσθημα αποτυπώνεται και στις δεύτερες φωτογραφίες”, δήλωσε η Siring στο i-d vice.

Ads

image

image

image

image

image

image

image

image

image