Μετά το επιτυχημένο «Catch Me If You Can» ο Στίβεν Σπίλμπεργκ και ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο ετοιμάζουν τη δεύτερη συνεργασία τους.

Ads

Σύμφωνα με το Deadline ο σκηνοθέτης και ο ηθοποιός βρίσκονται ήδη σε κουβέντα για μια κινηματογραφική βιογραφία του Ulysses S. Grant.

Ο στρατηγός Γκραντ, του οποίου η φιγούρα έκανε μια σύντομη εμφάνιση στην ταινία του Σπίλμπεργκ «Λίνκολν», ήταν αυτός που οδήγησε τα στρατεύματα της Ένωσης (Βόρειοι) στη νίκη κατά της Συνομοσποδίας (Νότιοι) στον Αμερικανικό Εμφύλιο.

Στη συνέχεια, είχε δύο θητείες ως Πρόεδρος των ΗΠΑ, διαδεχόμενος τον Άντριου Τζάκσον, και πιστώνεται τη σταθεροποίηση της αμερικανικής οικονομίας και την προσπάθεια να εξαλείψει τα τελευταία απομεινάρια της δουλείας, αντιμετωπίζοντας την Κου Κλουξ Κλαν.

Ads

Σημειώνεται, ότι ο ρόλος ενός σημαντικού προσώπου της αμερικανικής ιστορίας δεν είναι κάτι καινούργιο για τον ΝτιΚάπριο, καθώς έχει ήδη υποδυθεί τους Έντγκαρ Χούβερ και Χάουαρντ Χιουζ.

Για την ώρα ωστόσο, έχει επικεντρωθεί στην ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο «Once Upon A Time In Hollywood», όπου θα πρωταγωνιστήσει μαζί με τον Μπραντ Πιτ.