Ένα πολύ ιδιαίτερο ξενοδοχείο ετοιμάζεται να ανοίξει τς πόρτες του στο Αρκτικό Κύκλο για όσους αγαπούν τη φύση και την περιπέτεια, αφού οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαμβάνουν την εκπληκτική θέα των παγετώνων και τα χρώματα από το Βόρειο Σέλας στον ουρανό.

Ads

Πρόκειται να είναι κυκλικό μέσα σε μια λίμνη, ενώ την ξεχωριστή κατασκευή του ανέλαβε το αρχιτεκτονικό γραφείο Snøhetta. Προβλέπεται να ανοίξει μέσα στο 2021 και θα είναι ένα από τα πιο «πράσινα» ξενοδοχεία του κόσμου.

Το Hotel Svart είναι κτισμένο στους πρόποδες βουνού της Νορβηγίας και κατασκευασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να αφήνει το ελάχιστο δυνατό αποτύπωμα στο εύθραυστο περιβάλλον. Ειδικότερα, χρησιμοποιεί 85% λιγότερη ενέργεια σε σχέση με τα παραδοσιακά ξενοδοχεία του μεγέθους του και είναι φτιαγμένο εξολοκλήρου με φιλικά στο περιβάλλον υλικά.

image

Ads

image

«Ένα κτίριο σε ένα τόσο εντυπωσιακό περιβάλλον οφείλει να υπακούει σε μερικούς ξεκάθαρους περιορισμούς σε όρους διατήρησης της φυσικής ομορφιάς, αλλά και της χλωρίδας και της πανίδας», ανέφερε ο διευθυντής του γραφείου, Kjetil Trædal Thorsen.

image

image

Οι ενεργειακές του ανάγκες καλύπτονται εξολοκλήρου από τα ηλιακά πάνελ του, αλλά και τον στρατηγικό σχεδιασμό των κοινόχρηστων χώρων του.

image