Η Ιαπωνία φημίζεται για τα περίεργα καταλύματα, τα θεματικά ξενοδοχεία και τα φουτουριστικά δωμάτια. Δεν είναι άλλωστε λίγες οι φορές που οι Ιάπωνες έχουν πρωτοτυπήσει, όπως με ένα hostel για βιβλιοφάγους, όπου οι επισκέπτες κοιμούνται σε ράφια ανάμεσα στα βιβλία.

Αυτή τη φορά, κάνουν και πάλι τη διαφορά με ένα ξενοδοχείο αυστηρώς ακατάλληλο για κλειστοφοβικούς.

Τσ δωμάτια του First Cabin Hotel είναι μικροσκοπικές καμπίνες που θυμίζουν «πολυτελή φέρετρα». Ειδικότερα, οι διαστάσεις των «δωματίων» είναι 1,2 μέτρα πλάτος, 2,1 μέτρα μήκος και 1,4 μέτρα ύψος.

Τα δωμάτια διαχωρίζονται με μία κουρτίνα, ενώ στο εσωτερικό διατίθεται τηλεόραση 24 ιντσών και μια μικρή θήκη παπουτσιών. Επίσης, υπάρχει μια λειτουργία εξαερισμού και ένα κουμπί έκτακτης ανάγκης, αν κάτι πάει στραβά ή αν νιώσετε λίγο «πνιγμένοι».

Σε κάθε  καμπίνα υπάρχει κι ένα φως για να βλέπουν οι επισκέπτες τι κάνουν μέσα στο χώρο των 2.5 τετραγωνικών μέτρων.

Για εκείνους, ωστόσο, που δεν αντέχουν το δωμάτιο, διατίθεται ποικιλία μεγαλύτερων δωματίων, τα οποία έχουν ελαφρώς ψηλότερο ταβάνι, αλλά το ίδιο μονό κρεβάτι, ενώ οι σουίτες της ξενοδοχειακής αλυσίδας διαθέτουν ημίδιπλα κρεβάτια και κομοδίνα, καθώς και προσωπικό μπάνιο.

Η αλυσίδα ξενοδοχείων «First Cabin hotel» έχει μονάδες στο Τόκιο, την Οσάκα και το Κιότο, ενώ η διανυκτέρευση σε μια από τις καμπίνες στοιχίζει περίπου 50 ευρώ.