Εκατοντάδες λάτρεις του ‘Ελβις Πρίσλεϊ φορώντας κοστούμια με παγιέτες κατέκλυσαν σήμερα το πρωί τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Σίδνεϊ.

Ads

Ναι, ήταν πολλοί περισσότεροι από τους εργαζόμενους που πήγαιναν στη δουλειά και περίμεναν το τρένο που θα τους μεταφέρει σε φεστιβάλ αφιερωμένο στον «Βασιλιά» στη Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας.

Το 2016, 20.000 άνθρωποι μετείχαν στο Parkes Elvis Festival, την ετήσια πενθήμερη διοργάνωση στη μνήμη του τραγουδιστή που πέθανε πριν από 40 χρόνια και που πραγματοποιείται στην κωμόπολη Παρκς, περίπου 350 χλμ. δυτικά του Σίδνεϊ.

Περισσότερες από 120 συναυλίες, εκθέσεις και εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί έως τις 15 του μηνός, συμπεριλαμβανομένου ενός διαγωνισμού σωσία της Πρισίλα, της συζύγου του αμερικανού αστέρα.

Ads

«Είναι ένα μοναδικό γεγονός, αν αγαπάς τον ‘Ελβις. Πρέπει να το ζήσει κανείς έστω για μια φορά», εξηγεί ο Τζόνι ‘Αντζελ, σωσίας του «Βασιλιά».

Μια σκηνή που στήθηκε μέσα στη μεγάλη αίθουσα του σταθμού επιτρέπει στους εργαζόμενους να ξεχνούν ότι πηγαίνουν στη δουλειά ακούγοντας το Love me tender και το It’s now or never από σωσίες που περιμένουν το «Elvis Express» των 9.20′ για το Παρκς.

image

image

image

image

image

image
To φεστιβάλ διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 1993 για να γιορτάσει τα γενέθλια του ‘Ελβις που είναι στις 8 Ιανουαρίου.

Έκτοτε πραγματοποιείται κάθε χρόνο γύρω στο δεύτερο Σαββατοκύριακο του Ιανουαρίου.