‘Ενα ζευγάρι ναυαγών από την Ρωσία που βρισκόταν επί μέρες στην μέση του «πουθενά», στην Μαύρη Θάλασσα, έσωσε ένας ‘Ελληνας καπετάνιος.

Ads

Το ζευγάρι ξεκίνησε από το Νοβοροσίσκ στις 8 Αυγούστου για να κάνει βόλτα με την καινούργια φουσκωτή βάρκα του, χωρίς τα κινητά τηλέφωνα αφού δεν είχαν σκοπό να απομακρυνθούν.

image

Αυτό τελικά αποδείχθηκε σχεδόν θανάσιμο λάθος, αφού ξέσπασε θαλασσοταραχή και τα κύματα παρέσυραν την βάρκα στα βαθιά.

Ads

image

Επί τέσσερις μέρες προσπαθούσαν να επιβιώσουν δίχως τροφή και νερό, κάτω από τον ήλιο. Την πέμπτη μέρα, είδαν στον ορίζοντα ένα πλοίο. «Παρατηρήσαμε ένα γκρι πλοίο να έρχεται προς το μέρος μας. Ήταν ένα θαύμα» δηλώνει η 35χρονη Ρωσίδα και προσθέτει: «Ο Χριστός μας έσωσε».

image

Το πλοίο ήταν το τάνκερ Kriti Rock, με καπετάνιο τον Χρήστο Κωνσταντινίδη. Το υπό ελληνική σημαία πλοίο είχε ξεκινήσει από την Τουρκία για το λιμάνι Ταμάν. Όταν τους βρήκαν, οι δυο ναυαγοί βρίσκονταν 70 χιλιόμετρα από την ακτή.

image

Τα μέλη του πληρώματος τους έδωσαν τις πρώτες βοήθειες. Τους πρόσφεραν φαγητό και νερό, ρούχα και τους εξέτασαν για να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας τους. Τρεις ημέρες αργότερα αποβιβάστηκαν σώοι στο Νοβοροσίσκ.