Στους περισσότερους από εμάς είναι γνωστή η σοκολάτα γάλακτος, η μαύρη και η λευκή σοκολάτα. Ήρθε η ώρα να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό. Πως θα σας φαινόταν μια σοκολάτα σε κόκκινη – ροζ απόχρωση;

Ads

Μια μεγάλη εταιρία σοκολάτας μόλις ανακοίνωσε τo 4ο είδος σοκολάτας, το πρώτο νέο τύπο που εμφανίζεται μετά από 80 χρόνια. Το τελευταίο είδος που είχε ανακαλυφθεί ήταν η λευκή σοκολάτα το 1930.

Ειδικότερα, η ελβετική εταιρία Barry Callebaut που αποτελεί κολοσσό στη βιομηχανία της σοκολάτας, υποστηρίζει ότι χρησιμοποίησε τον ρουμπινί κόκκο κακάο για να δημιουργήσει ένα γλύκισμα με φρουτώδη γεύση και πλούσια υφή.

image

Ads

Η νέα σοκολάτα που ονομάζεται Ruby, ξεχωρίζει από τις άλλες σοκολάτες χάρη στις προσθήκες φρούτων και χημικών ουσιών που έχουν επίσης ροζ χρώμα. Σύμφωνα με τους δημιουργούς, αποτελεί μία νέα γευστική απόλαυση, καθώς δεν είναι ούτε γλυκιά, ούτε πικρή, ούτε γαλακτώδης, όπως τα προηγούμενα είδη σοκολάτας που όλοι γνωρίζουμε.

“Η σοκολάτα Ruby είναι πολύ διαφορετική. Είναι αναζωογονητική και έχει μια ελαφριά, κρεμώδη υφή. Έχει τόσο ελαφριά και φρουτώδη γεύση που δεν καταλαβαίνεις ότι μασουλάς τη μια σοκολάτα μετά την άλλη, οπότε σημαίνει ότι καταναλωτές θα μπορούν να τρώνε περισσότερο από τα άλλα παραδοσιακά είδη σοκολάτας. Το αν αυτό είναι καλό ή κακό εξαρτάται από τη γνώμη του καθενός”, εξήγησε ο εμπειρογνώμονας της σοκολάτας Kennedy Angus Kennedy.

Σημειώνεται ότι χρειάστηκαν περίπου 13 χρόνια για να καταφέρουν οι επιστήμονες που ολοκληρώσουν τη νέα τους ανακάλυψη. Η νέα σοκολάτα έκανε την πρώτη της εμφάνιση σήμερα στην Κίνα, όπου η Barry Callebaut έχει ένα εργοστάσιο. Ωστόσο, οι λάτρεις τις σοκολάτας θα πρέπει να περιμένουν τουλάχιστον έξι μήνες για να αγοράσουν το νέο προϊόν.

image

Σύμφωνα με την εταιρεία, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξήχθη σε διάφορες αγορές, φαίνεται πως η «κόκκινη σοκολάτα» ικανοποίησε την ανάγκη των καταναλωτών- κυρίως της γενιάς των Millenials- για κάτι νέο και διαφορετικό αλλά διαπιστώθηκε πως υπήρχε έντονο ενδιαφέρον για την απόκτηση του νέου προϊόντος μεταξύ καταναλωτών με διαφορετική οικονομική δυνατότητα.

image