Ένα νέο καρτούν φαίνεται να έχει προκαλέσει αντιδράσεις στην Αίγυπτο, αφού ενθαρρύνει τα παιδιά να αναφέρουν στην αστυνομία τους «κακούς».

Ads

Το καρτούν που παρουσιάστηκε με τη συνεργασία του υπουργείου Εσωτερικών στην δημόσια κρατική τηλεόραση, έκανε την πρεμιέρα του στα τέλη Γενάρη και με σλόγκαν «χέρι-χέρι θα προστατέψουμε το νου των παιδιών μας», καλεί τα παιδιά να έχουν πλήρη εμπιστοσύνη στην αστυνομία.

Πρόκειται για την ιστορία των «Φατίν και Μπολμπόλ», οι οποίοι παρακολουθούν τους δύο νέους γείτονές τους οι οποίοι «συμπεριφέρονται ύποπτα». Αποφασίζουν να τους αναφέρουν στην αστυνομία, η οποία καταφτάνει και τους συλλαμβάνει. Το επεισόδιο τελειώνει με έναν από τους δύο μικρούς πρωταγωνιστές να ζητούν την ανταμοιβή τους, δηλαδή μια σοκολάτα, επειδή βοήθησαν την αστυνομία να πιάσουν τους κακούς.

Μάλιστα, ο αστυνομικός επικροτεί τους μικρούς για τη συνεργασία τους τονίζοντας: «Μπράβο παιδιά που ενημερώνετε την αστυνομία μόλις αντιλαμβάνεστε κάτι ύποπτο».

Όπως ήταν αναμενόμενο, η σειρά κινουμένων σχεδίων πυροδότησε πολλές αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ πολλοί θεωρούν ότι είναι μια προσπάθεια της κυβέρνησης να κάνει τα παιδιά πληροφορητές.

Ads

Το υπουργείο Εσωτερικών από τη μεριά του, δήλωσε ότι στόχος του είναι να εκπαιδεύσει τα παιδιά σχετικά με το ρόλο της αστυνομίας στην εξυπηρέτηση των πολιτών και να διευκρινίσει το ρόλο της στην προστασία των πολιτών και τη διάσωση της ζωής τους.

Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που ο όρος «κακοί» χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση. Ο Αιγύπτιος πρώην πραξικοπηματίας και νυν πρόεδρος, Αμπτέλ Φατάχ αλ-Σίσι, χρησιμοποιεί τον συγκεκριμένο όρο από το 2014 και ζητά δημόσια στήριξη στον αγώνα εναντίον τους, χωρίς να επεξηγεί ποιοι ακριβώς είναι αυτοί οι κακοί.