Η ιστορία της Ρόζα και του Ρούσο Ντιάς από την Βραζιλία κρατεί πολλά για χρόνια. Για την ακρίβεια παντρεύτηκαν το 1957, σε μία χαμηλών τόνων τελετή. Ένας απ’ τους παππούδες τους οργάνωσε κάτι μετρημένο για τους καλεσμένους, μία θεία έφτιαξε μια τούρτα, μια νονά έραψε το νυφικό της Ρόζα. Δεν είχαν πολλά χρήματα, και δεν μπορούσαν να πληρώσουν φωτογράφο για να έχουν φωτογραφίες του γάμου τους.

Ads

Ωστόσο, το μόνο που δεν τους έμεινε σαν ανάμνηση ήταν οι φωτογραφίες από το γάμο τους αφού δεν είχαν βγάλει εκείνη την ημέρα.

Σήμερα ζουν ευτυχισμένοι σε μία μικρή πόλη, έχουν εννιά παιδιά, 16 εγγόνια και τέσσερα δισέγγονα. Φέτος, γιόρτασαν 60 χρόνια γάμου. Το έμαθε ο φωτογράφος Νταβίντ Μπαλατονφουρέντι που έχει την έδρα του στο Σάο Πάολο κι αμέσως αυτός και η ομάδα του «São Paulo Fotografia» κινητοποιήθηκαν.

image

Ads

image

«Ο φίλος μου ξέρει την οικογένεια κι έμαθε ότι γιορτάζουν τα 60 χρόνια γάμου τους φέτος κι ότι δεν έχουν φωτογραφίες γάμου. Σπάνια ένας γάμος κρατάειτόσο πολύ, γεγονός που σημαίνει ότι έκαναν έναν ευτυχισμένο γάμο και ότι είναι ένα εξαιρετικό ζευγάρι».

image

image

image

image