Το 25% του παγκόσμιοιυ πληθυσμού είναι εγγεγραμμένο στο Facebook και το χρησιμοποιεί τουλάχιστον μια φορά το μήνα. «Γίναμε επίσημα δυο δισεκατομμύρια» δήλωσε σε σχετική ανακοίνωση ο εμπνευστής και ιδρυτής Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Ads

Ο ιντερνετικός κολοσσός ανακοίνωσε τον Οκτώβριο του 2012 ότι οι χρήστες του άγγιζαν το ένα δισεκατομμύριο, κάτι που σημαίνει ότι μέσα σε λιγότερο από πέντε χρόνια ο αριθμός διπλασιάστηκε.

Η ταχύτατη αυτή ανάπτυξη έρχεται να διαψεύσει εκείνουν που πίστευαν ότι το κοινωνικό δίκτυο θα έχει σταδιακά πτωτική πορεία, αφού άλλα δίκτυα, όπως το Snapchat, θα «έκλεβαν» τους χρήστες.

Στο Facebook δεν επαναπαύονται καθώς «δε αναγάγαμε το γεγονός των δυο δισεκατομμυρίων χρηστών σε κάτι τεράστιο, καθώς ακόμη δεν έχουμε συνδεθεί με όλους. Και αυτό μας ενδιαφέρει πραγματικά. Να μπορέσουμε να συνδεθούμε με τον κάθε ένα».

Ads

Βέβαια, η ανοδική αυτή πορεία του κοινωνικού δικτύου έχει δημιουργήσει έντονες πιέσεις για έλεγχο και περιορισμό του βίαιου και παράνομου περιεχομένου που αναρτάται από χρήστες. Διαβάστε σχετικά με το κρυφό βιβλίο της ηθικής του Μαρκ Ζούκερμπεργκ