Τι τρώνε τα παιδιά όλου του κόσμου μέσα σε μια εβδομάδα; Καθώς η παγκοσμιοποίηση μεταβάλλει τη σχέση μας με τα τρόφιμα, ένα φωτογραφικό αφιέρωμα του Lonely Planet παρουσιάζει τις τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών.

Ο φωτογράφος Gregg Segal εστιάζει στις διατροφικές συνήθειες των παιδιών, οι οποίες σχηματίζονται όταν είμαστε νέοι, διαρκούν μια ζωή και συχνά ανοίγουν το δρόμο για χρόνια προβλήματα υγείας όπως ο διαβήτης, οι καρδιακές παθήσεις και ο καρκίνος του παχέος εντέρου.

Το 2015, το Πανεπιστήμιο του Καίμπριτζ διεξήγαγε μια μεγάλη μελέτη, εντοπίζοντας τις χώρες με τις πιο υγιεινές δίαιτες στον κόσμο. Εννέα από τις δέκα πρώτες χώρες είναι στην Αφρική, όπου τα λαχανικά, τα φρούτα και τα όσπρια είναι τα κύρια υλικά που καταναλώνονται, ενώ τα γεύματα είναι «σπιτικά», σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, όπου σχεδόν το 60% των θερμίδων που καταναλώνονται προέρχονται από επεξεργασμένα τρόφιμα και δεν χρησιμοποιούνται σχεδόν καθόλου λαχανικά.

Όπως αναφέρει ο Segal προσπαθεί κυρίως να επικεντρωθεί σε περιοχές που οι διατροφικές συνήθειες δε θα επηρεαστούν από το γρήγορο φαγητό.. Ο βαθύτερος στόχος του «Daily Bread» είναι να αποτελέσει καταλύτη για την αλλαγή και αφύπνιση ότι πρέπει να τρώμε λίγο πιο υγιεινά.

Βομβάη

Κουάλα Λουμπούρ

Σενεγάλη

Καλιφόρνια

Γαλλία

Γερμανία

Μαλαισία

Σικελία

Βομβάη

Καλιφόρνια

Ιταλία

Λος Άντζελες

Κουάλα Λουμπούρ

Σενεγάλη

Καλιφόρνια