Η ταινία «Black Panther» (Μαύρος Πάνθηρας) είναι δίχως αμφιβολία το χολιγουντιανό φαινόμενο της χρονιάς καθώς κατέρριψε ένα ακόμη ρεκόρ, εκθρονίζοντας τον «Τιτανικό» από την 3η θέση των πιο εμπορικών ταινιών όλων των εποχών στις ΗΠΑ. 

Η ταινία της Marvel σε σκηνοθεσία Ryan Coogle λαμβάνει πλέον διαστάσεις φαινομένου στις ΗΠΑ, με πολλούς να κάνουν λόγο για μια ταινία ιστορικής σημασίας για την αφροαμερικανική κοινότητα και το μαύρο κίνημα.

Ειδικότερα, το «Black Panther» που πριν από έναν περίπου μήνα έσπασε το φράγμα του ενός εκατομμυρίου δολαρίων στους κινηματογράφους παγκοσμίως, συνεχίζει τη σαρωτική της πορεία. Ξεπέρασε τα 659.5 εκατ. δολάρια σε εισπράξεις στις ΗΠΑ και πέρασε στην 3η θέση της λίστας με τις πιο εμπορικές ταινίες που έχουν προβληθεί στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, αφήνοντας πίσω τον πολυβραβευμένο «Τιτανικό» του Τζέιμς Κάμερον.

Σημειώνεται, ότι τις δύο πρώτες θέσεις της λίστας κατέχουν το Star Wars: The Force Awakens (936.7 εκατ. δολάρια) και το Avatar (760.5 εκατ. δολάρια), με τους ειδικούς να εκτιμούν ωστόσο πως παρά την εκκωφαντική του επιτυχία, το Black Panther θα είναι δύσκολο να φτάσει.