Πόσο εύκολο είναι να μπει κάποιος στο μυαλό μιας γυναίκας και να καταλάβει τι ακριβώς θέλει από έναν άντρα; Και ποια είναι αυτά τα χαρακτηριστικά που κάνουν έναν άντρα ελκυστικό;

Ads

Σε αυτό το ερώτημα προσπάθησε να απαντήσει το Men’s Health, οργανώνοντας μια μεγάλη έρευνα σε δείγμα 1.000 γυναικών και αποκάλυψε ορισμένα πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με το τι ακριβώς αναζητάει μια γυναίκα σε έναν άνδρα.

Η έρευνα έγινε μέσω διαδικτύου σε δύο φάσεις. Συνολικά συμμετείχαν πάνω από 1.000 Αμερικανίδες γυναίκες ηλικίας 21-54 ετών. Η πρώτη φάση διενεργήθηκε από την Opinion Research Corporation από το Πρίνστον στο Ν. Τζέρσεϊ και η δεύτερη φάση διενεργήθηκε από το BestLifeOnline.com.

Τα αποτελέσματα πάντως έδειξαν ότι η πλειοψηφία των γυναικών δεν ενδιαφέρεται τόσο πολύ για την εξωτερική εμφάνιση, αλλά αλλά είναι περισσότερο εγκεφαλικές.

Ads

Τα ανδρικά χαρακτηριστικά αξιολογήθηκαν ανάλογα με το ποσοστό των γυναικών που τα ξεχώρισαν και δημιουργήθηκε ένα Top-5 σε κάθε γενική κατηγορία. Tα αποτελέσματα της έρευνας:

Χαρακτήρας

Πιστός – 84%
Έμπιστος/στήριγμα – 75%
Ευγενικός – 67%
Ηθικός – 66%
Καλός πατέρας – 51%

Προσωπικότητα

Αίσθηση του χιούμορ – 77%
Ευφυΐα – 55%
Πάθος – 46%
Αυτοπεποίθηση – 41%
Γενναιοδωρία – 38%

Πρακτικά χαρακτηριστικά

Να είναι καλός «ακροατής» – 53%
Ρομαντικός – 48%
Καλός στο σεξ – 35%
Να μαγειρεύει, να συγυρίζει κλπ – 23%
Εισόδημα – 21%

Φυσικά χαρακτηριστικά

Στιλ – 30%
Όμορφο πρόσωπο – 26%
Ύψος – 15%
Μύες – 13%
Γενική εκγύμναση – 12%