Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Kill Bill» του Κουεντίν Ταραντίνο, το 2002, η Ούμα Θέρμαν είχε ένα ατύχημα με το αυτοκίνητο, το οποίο είδε σήμερα για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας.

Όπως ανέφερε μάλιστα η γνωστή ηθοποιός σε συνέντευξη της στους New York Times, το ατύχημα είχε ως αποτέλεσμα να υποστεί διάσειση και τραυματισμό στα γόνατα. Η ανάρτηση έγινε λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις της, όπου κατηγόρησε ανοιχτά τον Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν για σεξουαλική παρενόχληση. 

Ειδικότερα, η Ούμα Θέρμαν ανέβασε σήμερα στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram το επίμαχο βίντεο αναφέροντας τα εξής:

«Οι συνθήκες του ατυχήματος ήταν αμελής σε σημείο εγκλήματος. Ωστόσο, δεν πιστεύω ότι είχε κακή πρόθεση. Ο Ταραντίνο το μετάνιωσε πολύ και παραμένει μετανιωμένος και μου έδωσε το βίντεο χρόνια αργότερα ώστε να μπορέσω να το κυκλοφορήσω, παρότι μάλλον δεν θα μπορέσει ποτέ να αποδοθεί δικαιοσύνη. Επίσης, το έκανε συνειδητοποιημένος ότι θα του έκανε μεγάλο προσωπικό κακό και είμαι υπερήφανη για αυτόν και για το θάρρος του. Η κάλυψη του γεγονότος είναι ασυγχώρητη.

Γι' αυτό, αποδίδω όλες τις ευθύνες στον Lawrence Bender, τον E. Bennett Walsh, και τον διαβόητο Harvey Weinstein. Είπαν ψέματα, κατέστρεψαν αποδείξεις και συνεχίζουν να λένε ψέματα για τις μόνιμες βλάβες που προκάλεσαν και συνεχίζουν να προσπαθούν να καλύψουν. Αυτή η συγκάλυψη είχε πράγματι κακή πρόθεση και ντροπή τους».

 

i post this clip to memorialize it’s full exposure in the nyt by Maureen Dowd. the circumstances of this event were negligent to the point of criminality. i do not believe though with malicious intent. Quentin Tarantino, was deeply regretful and remains remorseful about this sorry event, and gave me the footage years later so i could expose it and let it see the light of day, regardless of it most likely being an event for which justice will never be possible. he also did so with full knowledge it could cause him personal harm, and i am proud of him for doing the right thing and for his courage. THE COVER UP after the fact is UNFORGIVABLE. for this i hold Lawrence Bender, E. Bennett Walsh, and the notorious Harvey Weinstein solely responsible. they lied, destroyed evidence, and continue to lie about the permanent harm they caused and then chose to suppress. the cover up did have malicious intent, and shame on these three for all eternity. CAA never sent anyone to Mexico. i hope they look after other clients more respectfully if they in fact want to do the job for which they take money with any decency.

A post shared by Uma Thurman (@ithurman) on


Feb 5, 2018 at 10:15am PST

Από τη μεριά του ο Κουεντίν Ταραντίνο αποφάσισε να πάρει θέση μετά από τις δηλώσεις της Ούμα Θέρμαν για το ατύχημα στο «Kill Bill» καθώς και για την παρενόχληση του Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν. 

«Είχα ακούσει από τον διευθυντή παραγωγής, Bennett Walsh, ότι η Ούμα είναι επιφυλακτική για τη σκηνή της οδήγησης. Κανένας από εμάς δεν θεωρούσε ότι ήταν ένα stunt. Ήταν απλώς οδήγηση. Ίσως να έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε κάποιον ειδικό, αλλά δεν το κάναμε. Είμαι βέβαιος ότι όταν μου το είπαν, ενοχλήθηκα πολύ. Σίγουρα, όμως ότι δεν ήμουν εξοργισμένος. Δεν πήγα στο καμαρίνι της για να της φωνάξω που δεν ήθελε να μπει στο αυτοκίνητο.

Πήγα χαρούμενος και της είπα πως μπορεί να το κάνει, πως είναι μια ευθεία και δεν θα έχει πρόβλημα και μου είπε εντάξει. Επειδή με πίστεψε και με εμπιστεύθηκε. Της είπα πως θα ήταν ασφαλής. Και δεν ήταν. Έκανα λάθος. Δεν την ανάγκασα να μπει μέσα στο αυτοκίνητο. Μπήκε μόνη της επειδή ακριβώς με εμπιστεύθηκε. Μετά κάναμε τη σκηνή και τράκαρε, Στην αρχή δεν καταλάβαμε τι έγινε. Όταν η Ούμα πήγε στο νοσοκομείο, άρχισα να βασανίζομαι για ό,τι συνέβη. Ήταν θλιβερό. Εκτός από κάτι για το οποίο μετανιώνω περισσότερο στη καριέρα μου, είναι και κάτι που μετανιώνω πιο πολύ από όλα στη ζωή μου», εξήγησε ο σκηνοθέτης.

Για την παρενόχληση που υπέστη η Ούμα Θέρμαν από τον Γουάνσταιν είπε:

«Ενώ ετοιμαζόμασταν να κάνουμε το Kill Bill, η Ούμα μού είπε πως ο Γουάινστιν της έκανε το ίδιο με την Σορβίνο». Όπως σημειώνει, «τότε ήταν που συνειδητοποίησα πως υπήχε ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο στις επιθέσεις του Γουάινστιν. Οπότε τον ανάγκασα να ζητήσει συγγνώμη στην Ούμα». Μάλιστα λέει ότι έδωσε στον Γουάινστιν τελεσίγραφο πως αν δεν απολογηθεί στην Θέρμαν, δεν θα προχωρήσει με την ταινία. Βέβαια, διευκρινίζει πως δεν ήταν παρών στην απολογία του.