Η ψηφιακή καμπάνια #StandΒyΤhem του κέντρου για τα έμφυλα δικαιώματα και ισότητας «Διοτίμα» μιλά για την εμπειρία της έμφυλης βίας στα ελληνικά, αγγλικά και ουκρανικά.

Ads

Το Κέντρο Διοτίμα παρουσιάζει την τελευταία ψηφιακή του καμπάνια για το 2022 με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες που αφορά το κοινό βίωμα της έμφυλης βίας για γυναίκες και θηλυκότητες, πέρα από σύνορα.

Στόχος της καμπάνιας είναι η ενδυνάμωση και ενημέρωση των γυναικών που έχουν βιώσει βία ή βρίσκονται σε κίνδυνο για τις υπηρεσίες υποστήριξης που παρέχουμε (ψυχοκοινωνική και νομική στήριξη), καθώς και η ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού.

«Η έμφυλη βία είναι εκτοπισμός, από το σώμα, τις σκέψεις, τα συναισθήματα. Εντείνεται και αποκτά πολλαπλές μορφές, ιδίως σε περιόδους κρίσεων, όπως ο πρόσφατος πόλεμος στην Ουκρανία, αλλά και αλλού, που οδήγησε εκατομμύρια γυναίκες σε εξαναγκαστικό εκτοπισμό.  Σε αυτές τις περιόδους, οι γυναίκες και τα κορίτσια κινδυνεύουν διπλά και χρειάζονται την υποστήριξή μας» τονίζει το Κέντρο Διοτίμα.