Ένας 82χρονος Βιετναμέζος και ο ηλικίας 41 ετών γιος του βρέθηκαν μετά από 40 χρόνια σε ένα δενδρόσπιτο, βαθιά στη ζούγκλα. Ο πατέρας φέρεται να είχε εγκαταλείψει το χωριό του, μαζί με το γιο του, κατά τη διάρκεια του πολέμου μετά το θάνατο της γυναίκας του από νάρκη.

Ads

 
Σύμφωνα με τοπική εφημερίδα, όπως αναφέρεται στην Telegraph, οι δύο άνδρες επιβίωσαν τρώγοντας κυρίως καλαμπόκι και φρούτα αλλά και ρίζες μανιόκα. Επίσης μέσα στο δενδρόσπιτο βρέθηκαν βέλη και μαχαίρια που χρησιμοποιούσαν για το κηνύγι ζώων.
 
Ο πατέρας είχε ακόμα το στρατιωτικό του παντελόνι στην κατοχή του, διπλωμένο σε μια γωνιά, ενώ βρέθηκε και ένα μικρό κόκκινο παλτό, που εκτιμάται πως φορούσε ο γιος του όταν έφυγαν από το χωριό.
 
Τοπικά μέσα αναφέρουν πως εντόπισαν τον δεύτερο γιο του Χο Βαν Λανγκ, ο οποίος υποστήριξε ότι είχε ανακαλύψει πριν από 20 χρόνια τον πατέρα του και τον αδερφό του αλλά δεν κατάφερε να τους πείσει να φύγουν από τη ζούγκλα.
 
Μάλιστα ανέφερε πως κάλεσε σε βοήθεια και άλλους ανθρώπους, αλλά κάθε φορά που πλησίαζε κάποιος προς το σημείο οι δύο άνδρες κρυβόντουσαν. Πατέρας και γιος.
 
Σύμφωνα με την Telegraph, δύσκολα μπορούν να επικοινωνήσουν με άλλους ανθρώπους καθώς ο γιος γνωρίζει μόνο λίγες λέξεις της τοπικής διαλέκτου της μειονότητας Κορ, ενώ ο πατέρας έχει ξεχάσει πολλές λέξεις καθώς δεν τις χρησιμοποιούσε εδώ και τέσσερις δεκαετίες.
 
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι δύο άνδρες εντοπίστηκαν από δύο κατοίκους γειτονικού χωριού που διέρχονταν από το πυκνό δάσος στην κοινότητα Τάι Τρα της επαρχίας Κουάνγκ Ανγκάι, στο κεντρικό Βιετνάμ.
 
Ενας 82χρονος στο Βιετνάμ και ο ηλικίας 41 ετών γιος του, τα ίχνη των οποίων είχαν χαθεί στη διάρκεια του πολέμου με τις ΗΠΑ, βρέθηκαν να ζουν σε δάσος της κεντρικής χώρας, δήλωσε αξιωματούχος στο Ανόι.