Πριν ακόμη κοπάσει ο σάλος για το εξώφυλλο του περιοδικού Rolling Stone, το οποίο απεικονίζει τον βομβιστή της Βοστόνης, στο περιοδικό Boston Magazine διέρρευσαν νέες φωτογραφίες του Τζοχάρ Τσαρνάεφ από το βράδυ της σύλληψής του. Ο αστυνομικός που έδωσε τις φωτογραφίες ως απάντηση στο Rolling Stone τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Ads

 
Οι φωτογραφίες απεικονίζουν τον 18χρονο κατηγορούμενο για 30 αδικήματα, ανάμεσα στα οποία και η χρήση όπλων μαζικής καταστροφής, αιμόφυρτο και ημιλιπόθυμο να εντοπίζεται μέσα στη βάρκα που αποτέλεσε το τελευταίο καταφύγιό του και στη συνέχεια να συλλαμβάνεται από τους αστυνομικούς.
 
Σύμφωνα με τον ίδιο τον φωτογράφο της αστυνομίας, Σον Μέρφι, ο οποίος έδωσε στη δημοσιότητα τις επίμαχες φωτογραφίες, στόχος του ήταν «να δείξει το αληθινό πρόσωπο της τρομοκρατίας», καθώς το δημοσίευμα του Rolling Stone σχεδόν ηρωοποιούσε τον Τσαρνάεφ, κάνοντάς τον να μοιάζει με ροκ σταρ.
 
«Η εικόνα που έδωσε το Rolling Stone είναι προσβολή για κάθε έναν που έχει φορέσει στολή οποιασδήποτε αστυνομικής ή στρατιωτικής δύναμης και στις οικογένειες όποιων έχασαν κάποιον στο καθήκον» ανέφερε.
 
«Η αλήθεια είναι πως η ωραιοποίηση του προσώπου της τρομοκρατίας δεν είναι μόνο προσβλητική αλλά μπορεί ακόμη και να γίνει κίνητρο σε ασταθείς προσωπικότητες ώστε να κάνουν κάτι για να γίνουν εξώφυλλο του Rolling Stone» σημείωσε.
 
Το Boston Magazine δημοσίευσε τις φωτογραφίες σε κείμενο με τίτλο «Το πραγματικό πρόσωπο της τρομοκρατίας».

image
 
Ο Μέρφι τέθηκε σε διαθεσιμότητα καθώς δεν είχε λάβει σχετική άδεια από την αστυνομία της Μασαχουσέτης. «Η δημοσιοποίηση αυτών των φωτογραφιών είναι εντελώς απαράδεκτη» ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

image

Ads

image

image