Για επίθεση κατά δημοσιογράφου του Guardian κατηγορείται ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για το Κογκρέσο στην Μοντάνα Γκρεγκ Τζιανφόρτε.

Ads

Το περιστατικό σημειώθηκε, χθες, παραμονή της διεξαγωγής των σημερινών εκλογών στην εν λόγω πολιτεία. Οι εκλογές θα διεξαχθούν προκειμένου να καλυφθεί μία κενή έδρα στην Βουλή των Αντιπροσώπων.

Το γραφείο του σερίφη Μπράιαν Γκούτκιν στην Κομητεία Γκαλατίν κλήτευσε για πλημμέλημα τον Τζιανφόρτε, λίγες ώρες μετά την καταγγελία του δημοσιογράφου Μπεν Τζέικομπς που εργάζεται ως πολιτικός ανταποκριτής για την αμερικανική έκδοση της εφημερίδας «The Guardian» ότι ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος άσκησε φυσική βία εναντίον του στην διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης στο Μπόζεμαν.

Το επεισόδιο προκλήθηκε καθώς ο Τζέικομπς προσπαθούσε να ρωτήσει τον Τζιανφόρτε σχετικά με ζητήματα υγειονομικών παροχών, σύμφωνα με ηχητικό απόσπασμα που ηχογράφησε ο ίδιος και παρουσίασαν τα δίκτυα καλωδιακής τηλεόρασης MSNBC και CNN.

Ads

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η προεκλογική εκστρατεία του Τζιανφόρτε δεν απορρίπτει τους ισχυρισμούς του Τζέικομπς, τονίζοντας όμως, ότι ο ίδιος ο δημοσιογράφος προκάλεσε το επεισόδιο με την εισβολή του στο γραφείο του υποψηφίου και βάζοντας στο πρόσωπο του Τζιανφόρτε το τηλέφωνό του, ενώ «άρχισε να κάνει πιεστικές ερωτήσεις».

«Του ζητήθηκε να βάλει πιο κάτω το τηλέφωνό του κι εκείνος αρνήθηκε. Στη συνέχεια, ο Γκρεγκ προσπάθησε να πιάσει το τηλέφωνο που βρισκόταν μπροστά στο πρόσωπό του, ενώ ο Τζέικομπς έπιασε τον καρπό του Γκρεγκ ώστε ν’ απομακρύνει το χέρι του, με συνέπεια να πέσουν και οι δύο στο πάτωμα», αναφέρουν από την εκστρατεία του Τζιανφόρτε. 

«Είναι ατυχές ότι η επιθετική συμπεριφορά ενός φιλελεύθερου ρεπόρτερ προκάλεσε την σκηνή αυτή, στην λήξη της εθελοντικής προεκλογικής μας εκστρατεία», προσθέτουν. Από την πλευρά του, ο δημοσιογράφος είπε ότι πήγε στο νοσοκομείο μετά το περιστατικό για να βγάλει ακτινογραφίες στον αγκώνα του. 

image

Φωτογραφία του δημοσιογράφου στο ασθενοφόρο που δημοσίευσε ο Guardian