Ο Ζιγέντ Μπεν Μπελγκασέμ, που επιτέθηκε το Σάββατο σε στρατιωτική περίπολο στο αεροδρόμιο Ορλί του Παρισιού, ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών την ώρα της επίθεσης, μια αποκάλυψη που διασαφηνίζει τις περιστάσεις υπό τις οποίες προχώρησε σε αυτή την ενέργεια. Οι τοξικολογικές εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή μετά τη νεκροψία της σορού του δράστη, ο οποίος σκοτώθηκε από έναν στρατιώτη αμέσως μετά την επίθεση, «έδειξαν ένα ποσοστό αλκοόλ 0,93 γραμμάρια ανά λίτρο αίματος και την παρουσία κάνναβης και κοκαΐνης», έγινε γνωστό από δικαστική πηγή.

Ads

Ο Ζιγέντ Μπεν Μπελγκασέμ, ένας 39χρονος Γάλλος τυνησιακής καταγωγής, που είχε καταδικαστεί πολλές φορές για κλοπές και διακίνηση ναρκωτικών και φέρεται να είχε ριζοσπαστικοποιηθεί στη διάρκεια της φυλάκισής του, επιτέθηκε το Σάββατο σε μία στρατιωτικό, μέλος μιας περιπόλου που είχε αναπτυχθεί στο αεροδρόμιο του Ορλί, νότια του Παρισιού. Στη διάρκεια της επίθεσης, στο τέλος μια βίαιης και μοναχικής βόλτας στα παρισινά προάστια, ο άνδρας δήλωσε έτοιμος να «πεθάνει» στο όνομα του Αλλάχ.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αποδειχθεί να είχε οποιονδήποτε συνεργό: η θέση υπό κράτηση του αδελφού και ενός εξαδέλφου του που παρουσιάστηκαν αυτοβούλως το Σάββατο στην αστυνομία, ήρθη το βράδυ της Κυριακής, μερικές ώρες μετά εκείνην του πατέρα του, που είχε αφεθεί ελεύθερος από το βράδυ του Σαββάτου.