Για χρήστες του Twitter όπως ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει καταστήσει το εν λόγω κοινωνικό δίκτυο ως βασικό προπαγανδιστικό του εργαλείο, αυτό που συνέβη με τον λογαριασμό του θα μπορούσε να αποτελέσει και μια «αιτία πολέμου» υπό κλίμακα: Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, ένας υπάλληλος του Twitter απενεργοποίησε τον προσωπικό λογαριασμό του Τραμπ επί 11 ολόκληρα λεπτά.

Ads

Η κίνηση αυτή του υπαλλήλου – του οποίου το όνομα δεν έχει δημοσιοποιηθεί, ενώ ερευνάται αν υπήρχε πρόθεση – σήμαινε ότι ο προεδρικός λογαριασμός @realdonaldtrump ήταν »νεκρός» και όποιος τον επισκεπτόταν έβλεπε το μήνυμα «Λυπούμαστε, αυτή η σελίδα δεν υπάρχει!».

Σύμφωνα με τον Gurdian, το Twitter ανέφερε αρχικά ότι ο λογαριασμός απενεργοποιήθηκε ακούσια «λόγω ανθρώπινου λάθους». «Ο λογαριασμός ήταν εκτός λειτουργίας επί 11 λεπτά, και έκτοτε έχει αποκατασταθεί. Συνεχίζουμε την έρευνα για το συμβάν και λαμβάνουμε μέτρα ώστε να μην επαναληφθεί» ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Αλλά σύντομα, μέσω του εταιρικού λογαριασμού @Twittergov, αναρτήθηκε άλλη δήλωση που αποκάλυψε, ότι η διακοπή οφειλόταν στην πράξη ενός υπαλλήλου την τελευταία ημέρα της δουλειάς του.

Ads

«Μέσω της έρευνάς μας μάθαμε ότι αυτό έγινε από έναν υπάλληλο υποστήριξης πελατών του Twitter που το έκανε αυτό την τελευταία μέρα του στην εργασία. Διεξάγουμε πλήρη εσωτερική έρευνα», ανέφερε η νέα δήλωση.