Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε αεροπορικό βομβαρδισμό εναντίον του κτιρίου που στεγάζει τη δημόσια τηλεόραση της Υεμένης, υποστήριξε σήμερα ένα μέσο ενημέρωσης που πρόσκειται στους αντάρτες Χούτι, αποδίδοντας την ευθύνη για την επίθεση αυτή στον σαουδαραβικό συνασπισμό.

Ads

Η δημόσια τηλεόραση ελέγχεται επίσης από τους Χούτι.

Σύμφωνα με το κανάλι Αλ Μασίρα, το κανάλι των ανταρτών, «ο αεροπορικός βομβαρδισμός του Σαουδο-Αμερικανού εχθρού (σ.σ. του διεθνούς συνασπισμού, επικεφαλής του οποίου είναι η Σαουδική Αραβία) στόχευε το κτίριο του καναλιού Yemen TV» και είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις πολίτες.

Τα θύματα είναι οι φύλακες του κτιρίου που βρίσκονταν εκεί κατά τη διάρκεια της νύχτας της Παρασκευής προς το Σάββατο.

Ads

«Δεν πρόκειται για στρατιωτικό στόχο, δεν υπήρχαν όπλα εκεί. ήταν απλώς το σπίτι όπου διέμεναν οι φύλακες ασφαλείας» είπε ο επικεφαλής τους που ήταν επίσης παρών και τραυματίστηκε στον βομβαρδισμό.

Ο διεθνής συνασπισμός εξαπολύει τακτικά αεροπορικές επιδρομές στην Υεμένη και πρόσφατα ενίσχυσε τον αποκλεισμό της χώρας αυτής, αναγκάζοντας τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να ζητήσει από το Ριάντ να επιτρέψει αμέσως την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας, καθώς η Υεμένη αντιμετωπίζει τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση παγκοσμίως.