Τέσσερις άνθρωποι, ηλικίας 80, 74, 65 και 50 ετών, βρέθηκαν σε κακή κατάσταση σε ένα σπίτι στο Χιούστον στο Τέξας όπου κρατούνταν από έναν άνδρα, ένας από τους για 10 χρόνια.

 
Σύμφωνα με τις αρχές οι τρεις βρέθηκαν κλειδωμένη σε ένα γκαράζ και ο τέταρτος στο σπίτι. Και οι τέσσερις ήταν υποσιτισμένοι και «σχεδόν δεν μπορούσαν να κουνηθούν» όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως και οι τέσσερις φαίνεται να είναι άτομα με ειδικές ανάγκες ή άστεγοι.
 
Οι αρχές συνέλαβαν έναν άνδρα ως δράστη. «Οι τέσσερις ήταν εκεί καθώς όπως μας είπαν, αρχικά δελεάστηκαν από την υπόσχεση μιας μπίρας και τσιγάρων. Δεν μπορούσαν να βγουν από εκεί και έπρεπε να καταβάλουν τη σύνταξή τους», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).
 
Στο σπίτι βρέθηκαν ακόμη τέσσερις γυναίκες, μια γιαγιά η κόρη της και η εγγονή της καθώς και μια οικονόμος, ωστόσο δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί αν και αυτές ήταν αιχμάλωτες, ούτε υπό ποιες συνθήκες βρέθηκαν στο χώρο.
 

Η αστυνομία κινήθηκε ύστερα από ανώνυμη καταγγελία. Όπως ανέφερε πηγή της αστυνομίας στους χώρους που εντοπίστηκαν τα τέσσερα άτομα κλειδωμένα δεν υπήρχαν ούτε κρεβάτια ούτε έπιπλα «ήταν σαν μπουντρούμια».
 
Ένας από τους άνδρες, μίλησε στην τηλεόραση και είπε ότι ήταν εκεί για έξι μήνες και δεν ήθελε να φύγει. Ο δεύτερος είπε στην αστυνομία ότι ήταν εκεί για 10 χρόνια, ενώ οι άλλοι δύο για λιγότερο χρονικό διάστημα. Η αστυνομία δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχείων των ομήρων, ούτε του συλληφθέντος, στον οποίο δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες προς το παρόν, αλλά ανέφερε ότι στους ομήρους δινόταν πολύ λίγο φαγητό και αυτοί συντηρούνταν με απορρίμματα.
 
Οι τοπικές αρχές προσπαθούν τώρα να καθορίσουν τις ηλικίες και τις ταυτότητες των γυναικών, τρεις από τους οποίες όπως ανέφερε η αστυνομία πάσχουν από έναν συνδυασμό σωματικής αναπηρίας και ψυχικής ασθένειας.

Ads