Στην προεκλογική εκστρατεία και τον Ντόναλντ Τραμπ αναφέρεται μεταξύ άλλων η πρώην υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, στο νέο της βιβλίο, «What Happened», από το οποίο δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, ηχητικά αποσπάσματα. 

Ads

Πιο συγκεκριμένα περιγράφει το δεύτερο ντιμπέιτ που είχε με τον Ντόναλντ Τραμπ, υποστηρίζοντας ότι την έκανε να ανατριχιάσει καθώς την κυνηγούσε πάνω στη σκηνή στο περιθώριο της τηλε-αναμέτρησης. 

Όπως υποστηρίζει ο Τραμπ την παραμόνευε καθώς εκείνη μελετούσε τα ερωτήματα που είχε υποβάλει το κοινό. «Αυτό δεν είναι εντάξει, σκέφτηκα» είπε η Κλίντον. «Ήταν η δεύτερη τηλεοπτική αναμέτρηση μεταξύ μας ενόψει των προεδρικών εκλογών και  ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανιζόταν ξαφνικά από πίσω μου.

«Βρισκόμασταν σε μια μικρή σκηνή και όπου και να πήγαινα, εκείνος με ακολουθούσε, με κοίταζε επίμονα, έκανε γκριμάτσες. Με έφερνε σε απίστευτα δύσκολη θέση. Στην κυριολεξία, ένιωθα την ανάσα του πάνω στο λαιμό μου. Ανατρίχιασα», υποστηρίζει η Κλίντον. 

Ads

«Ήταν μία από εκείνες τις στιγμές όπου εύχεσαι να μπορούσες να πατήσεις παύση και να ρωτήσεις όλους όσοι βλέπουν: “Λοιπόν, τι θα κάνατε;” Θα παραμένατε ήρεμοι, θα συνεχίζατε να χαμογελάτε και να κάνετε ό,τι κάνατε σαν εκείνος να μην εισβάλει επανειλημμένα στον χώρο σας; Ή θα γυρίζατε προς το μέρος του, θα τον κοιτάγατε στα μάτια και θα λέγατε δυνατά και καθαρά: “Κάνε πίσω, φρικιό. Φύγε μακριά μου. Γνωρίζω ότι σου αρέσει πολύ να εκφοβίζεις γυναίκες αλλά δεν μπορείς να εκφοβίσεις εμένα”».

«Συγκράτησα την ψυχραιμία μου, με βοήθησε το γεγονός ότι μια ζωή είχα να κάνω με δύσκολους άνδρες που προσπαθούσαν να με αποσυντονίσουν», πρόσθεσε η Κλίντον, υποστηρίζοντας ότι διάλεξε την πρώτη επιλογή. Διερωτάται, ωστόσο, αν θα έπρεπε να είχε επιλέξει τη δεύτερη επιλογή. «Σίγουρα θα ήταν πιο θεαματικό για την τηλεόραση», λέει.