Χίλαρι Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ επικράτησαν στην Αριζόνα, στις εκλογές για το χρίσμα Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων αντίστοιχα και αύξησαν τη διαφορά από τους αντιπάλους τους. Πάντως Μπέρνι Σάντερς και ο Τεντ Κρουζ επικράτησαν στην Γιούτα, ενώ ο Σάντερς πήρε και το Άινταχο.

Ads

Στην Αριζόνα η Χίλαρι Κλίντον επικράτησε στους Δημοκρατικούς με 58% έναντι του Σάντερς και ο Ντόναλντ Τραμπ επικράτησε στους Ρεπουμπλικάνους με 47% έναντι των υπόλοιπων δύο. 

Στην Γιούτα, ωστόσο, οι Ρεπουμπλικάνοι επέλεξαν τον Τεντ Κρουζ με 69%. Ο Τραμπ ήρθε τελευταίος από τους τρεις εναπομείναντες υποψηφίους, με 14%, ενώ ο Τζον Κάσιτς πήρε 17%. 

Στους Δημοκρατικούς της ίδιας πολιτείας, ο Σάντερς επικράτησε με 76% έναντι της Κλίντον, η οποία κατέγραψε 23%. Ανάλογο ήταν το σκηνικό και στο Άινταχο, όπου ο Σάντερς νίκησε με 78% και η Κλίντον απέσπασε 21%.

Ads

Οι εκλέκτορες 

Μετά τις διαδικασίες της Τρίτης, στους Ρεπουμπλικάνους ο Ντόναλντ Τραμπ έχει συνολικά 738 εκλέκτορες (+58 από την διαδικασία της Τρίτης), ο Τεντ Κρουζ 463 (+40) και ο Τζον Κάσιτς 143. Για το χρίσμα χρειάζονται 1.237.

Στους Δημοκρατικούς, η Χίλαρι Κλίντον έχει 1.214 (από τους οποίους οι 467 είναι υπερεκλέκτορες) ενώ ο Μπέρνι Σάντερς 901 (από τους οποίους 26 είναι υπερεκλέκτορες). Για το χρίσμα χρειάζονται 2.383.