Μια γελοία ιδέα είχε ο ταξιδιωτικός φωτογράφος Τζον Μίλτον για το κόνσεπτ της φωτογράφισης γάμου ενός ζευγαριού στις ΗΠΑ, ωστόσο, ήρθε αντιμέτωπος με οργισμένες των χρηστών των social media, οι οποίοι χαρακτήρισαν τις φωτογραφίες «ρατσιστικές», αφού φυσικά έγιναν viral.

Ads

Η ιδέα ήταν να δημιουργηθεί ένα μοναδικό σκηνικό στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Έτσι, οι νεόνυμφοι φωτογραφήθηκαν πάνω σε ένα ηφαίστειο, σε ένα τοπικό χωριό. Προστέθηκαν μερικοί ψεύτικοι στρατιώτες, έτοιμοι να τους σκοτώσουν.

Ο ασυνήθιστος αυτός γάμος έλαβε χώρα το 2017, αλλά η Σεσίλια Κριστίν είδε τις φωτογραφίες στο Instagram και τις μοιράστηκε στη σελίδα της στο Facebook, με αποτέλεσμα να γίνουν viral.

«Ανταλλάσσοντας τους όρκους μας στην κορυφή ενός ενεργού ηφαιστείου στο Κονγκό με μια τοπική φυλή, ενώ ο εμφύλιο πόλεμος μαίνεται λίγο πιο δίπλα, είναι ο σουρεαλισμός στα καλύτερά του» έγραψε ο Μίλτον σε μία από τις φωτογραφίες που μοιράστηκε στο Instagram.

Ads

Μια άλλη φωτογραφία δείχνει το γαμήλιο δαχτυλίδι της νύφης να κρέμεται πάνω σε ένα καλάσνικοφ που κρατά ένας Κονγκολέζος, με τίτλο «Διαμάντια του αίματος».

Ο λογαριασμός στο Instagram του Μίλτον έχει έκτοτε αφαιρεθεί, αλλά οι προσβλητικές εικόνες προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις.

Η χρήση μιας εμπόλεμης ζώνης ως σκηνικό δεν θεωρήθηκε εξόργισε πολλούς που κατηγόρησαν τον φωτογράφο για ρατσισμό, αποικιοκρατία και εκμετάλλευση.

«Θα πρέπει να είναι κάποιο είδος σάτιρας για τους δυτικούς που χρησιμοποιούν την φτώχεια και τον πόλεμο ως σκηνικό για τον ‘περιπετειώδη τρόπο ζωής’ τους, έτσι δεν είναι; Θέλω να πω, δεν μπορεί να είναι σοβαροί αυτοί οι άνθρωποι;» ανέφερε κάποιος ενδεικτικά.