Χαμηλώνει τον πήχη των προσδοκιών για ένα εμβόλιο που θα ανασχέσει την πανδημία του κοροναϊού ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) με εκπρόσωπο του να δηλώνει σήμερα, ότι δεν αναμένονται εκτεταμένοι εμβολιασμοί μέχρι τα μέσα του ερχόμενου έτους και υπογραμμίζοντας την σημασία των αυστηρών ελέγχων για την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια των εμβολίων. 

Ads

«Δεν περιμένουμε ότι θα δούμε εκτεταμένους εμβολιασμούς μέχρι τα μέσα του ερχόμενου έτους», δήλωσε η Μάργκαρετ Χάρις στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων στη Γενεύη.

«Αυτή η φάση 3 πρέπει να διαρκέσει περισσότερο επειδή είναι ανάγκη να δούμε πόσο αληθινά προστατευτικό είναι το εμβόλιο και είναι επίσης ανάγκη να δούμε πόσο ασφαλές είναι», πρόσθεσε η εκπρόσωπος αναφερόμενη στις κλινικές δοκιμές των εμβολίων.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ευρωπαίος αξιωματούχος ανέφερε ότι το εμβόλιο της εταιρείας AstraZeneca με την οποία έχει κλείσει συμφωνία η ΕΕ, αναμένεται το Νοέμβριο με περίπου 30 εκατ. δόσεις να είναι διαθέσιμες για τα κράτη-μέλη ως το τέλος του 2020, κάτι που σημαίνει ότι για την Ελλάδα θα εξασφαλιστούν περίπου 600.000 δόσεις.

Ads