Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν στην τεράστια πυρκαγιά, που ξέσπασε σε πολυκατοικία 36 ορόφων στη Χονολουλού, την πρωτεύουσα της αμερικανικής Πολιτείας της Χαβάης. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο, ωστόσο τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, εγείρουν ερωτήματα για τα αίτια, υπενθυμίζοντας την προ μηνός τραγωδία στο Λονδίνο, όπου τουλάχιστον 80 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την πυρκαγιά που κατέστρεψε των 24 ορόφων, Πύργο Γκρένφελ, λόγω πλημμελούς αντιπυρικής προστασίας.

Ads

«Έγινε αναφορά ότι υπάρχουν άνθρωποι που αγνοούνται σε πολλούς ορόφους όπου εξαπλώθηκε η πυρκαγιά. Προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε ότι όλοι θα βγουν ασφαλείς» δήλωσε ο πυραγός Ντέιβιντ Τζένκινς.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στον 26ο όροφο του κτηρίου διαμερισμάτων Marco Polo, στη λεωφόρο Καπιολάνι της Χονολουλού, περί τις 14:15 την Παρασκευή (03:15 σήμερα ώρα Ελλάδας) πριν εξαπλωθεί σε άλλους ορόφους.

Νωρίτερα, η τοπική εφημερίδα Honolulu Star-Advertiser έγραψε στην ηλεκτρονική της έκδοση ότι η Πυροσβεστική έλαβε κλήσεις να βοηθήσει ανθρώπους οι οποίοι έχουν παγιδευτεί μέσα στα διαμερίσματά τους.

Ads

«Υπήρξαν αναφορές για συντρίμμια που έπεσαν από τον όροφο που έπιασε φωτιά, προκαλώντας δευτερεύουσες εστίες σε άλλα τμήματα του κτιρίου, κάτω από το επίπεδο του δεύτερου ορόφου. Το αντιμετωπίζουμε επίσης» πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματικός.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο, στον πύργο υπάρχουν 568 διαμερίσματα, τέσσερα καταστήματα ενώ το κτίριο έχει επίσης χώρους στάθμευσης σε επτά επίπεδα.