Τον φάκελο «πολιτική εξουσία στην Τουρκία» ανοίγουν τα Wikileaks, που έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα 300.000 emails του κόμματος του Ερντογάν, AKP.

Ads

Τα emails ξεκινούν από το 2010 και φθάνουν έως τις 6 Ιουλίου 2016, λίγες ημέρες πριν από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Τα Wikileaks απέκτησαν πρόσβαση σε αυτό το υλικό πριν από μία εβδομάδα και τονίζουν ότι έχουν επαληθεύσει τόσο την πηγή, όσο και το υλικό αυτό. Όπως σημειώνουν, η πηγή αυτή δεν σχετίζεται με την απόπειρα πραξικοπήματος ή κόμμα της αντιπολίτευσης στη χώρα.

Σημειώνεται, ότι πριν λίγες μέρες είχαν προαναγγείλει την αποκάλυψη, με τον ιστότοπο να δέχεται πλήθος κυβερνοεπιθέσεων με στόχο να τεθεί εκτός λειτουργίας.

Μπορείτε να δείτε τα επίμαχα emails εδώ.

Η Τουρκία μπλόκαρε την πρόσβαση

Το Συμβούλιο Τηλεπικοινωνιών και Επικοινωνιών της Τουρκίας μπλόκαρα την πρόσβαση στην ιστοσελίδα Wikileaks στους πολίτες της χώρας.

Όπως ανέφερε η αρχή που είναι αρμόδια για το διαδίκτυο έλαβε «διοικητικό μέτρο» κατά της ιστοσελίδας Wikilieaks. Πρόκειται για τον όρο που χρησιμοποιεί η αρχή όταν μπλοκάρει την πρόσβαση σε ιστοσελίδες.